Andijvie ovenschotel met spekjes en rundersaucijzen
4,41 van 5 Stemmen
Een heerlijke verrassende variatie op de klassieke stamppot andijvie is deze super lekkere andijvie ovenschotel met spekjes en runderworstjes.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 25 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Hollands
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 520kcal
Porties 6personen
Ingrediënten
1200gramkruimige aardappels
500gramandijvie
4rundersaucijzen
240gramrookspekjes
2sjalotjes
165gramroomkaas met knoflook en kruidenboursin
geraspte kaas
1eetlepelmosterd
15gramboter of margarine
peper
zout
Hoe maak je het?
Schil de aardappels en snijd ze in 4 stukken.
Kook de aardappels in ruim water met wat zout in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar. De kooktijd is afhankelijk van het soort aardappel en de grootte.
Snijd de andijvie in repen van ongeveer 1 cm breed. Je kunt ook natuurlijk een zak voorgesneden andijvie nemen. Kook de andijvie met een klein beetje water en wat zout zo'n 5 minuten.
Bak de runderworstjes in wat boter of margarine rondom bruin. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, want ze gaan straks nog de oven in.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snipper intussen de sjalotjes.
Fruit in een koekenpan de sjalotjes. Voeg na ongeveer 2 minuten de rookspekblokjes erbij. Bak de spekblokjes rondom bruin.
Schep de sjalotjes en spekblokje op keukenpapier en laat even uitlekken.
Stamp de aardappel fijn samen met de roomkaas met knoflook en kruiden, mosterd en een klontje boter.
Roer de andijvie, spekblokjes en sjalotjes door de aardappels.
Schep de andijvie stammpot in een ovenschaal en strooi er royaal de geraspte kaas overheen. Leg de runderworstjes bovenop de andijvie ovenschotel.
Zet de andijvie ovenschotel in het midden van de oven gedurende zo'n 10 tot 15 minuten totdat de kaas mooi gesmolten en licht goudbruin is.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie