Mega lekkere Amerikaanse gehaktballetjes in een zalige warme bbq saus. Makkelijk om te maken, snel klaar en gewoon glutenvrij.
Ja hoor, daar is er weer eentje. Een nieuw glutenvrij gehaktballetjes recept. Dit keer Amerikaanse gehaktballetjes met bbq saus. De gehaktballetjes zijn geïnspireerd door de hamburger. Het was namelijk in eerste instantie ook de bedoeling om hamburgers te maken, maar helaas bleek mijn hamburgerpers onvindbaar in onze nieuwe keuken.
Nu kun je natuurlijk wel ballen maken en deze plat slaan tot burger, maar vaak bollen ze toch op als je ze gaat bakken in de pan. ’t Ja, waarom ze dan niet wat kleiner maken en er gewoon een balletje van maken. Een heerlijke homemade warme barbecuesaus erover, Franse frietjes erbij en een salade en smullen maar.
Deze Amerikaanse balletjes in bbq saus zijn heerlijk als avondeten, maar ze zijn ook een uitstekend hapje voor bij de borrel. Wil je deze heerlijke American style gehaktballetjes ook eens proberen? Je vind het recept hieronder.
Amerikaanse gehaktballetjes met bbq saus
Ingrediënten
- de gehaktballetjes:
- 500 gram half-om gehakt
- 1 eetlepel glutenvrije worcestersaus Biona
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel ketchup
- 2 theelepels knoflookpuree
- 4 eetlepels glutenvrij paneermeel
- peper en zout
- ...........................................................................................
- de barbecuesaus:
- 2 eetlepels glutenvrije worcestersaus Biona
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
- 1 ui
- 200 ml gezeefde tomaten
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder zoet
- 2 eetlepels rijstazijn
- 2 eetlepels honing
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snipper het sjalotje.
- Meng het gehakt met het sjalotje, de worcestersaus, paprikapoeder, mosterd, knoflookpuree, ketchup, glutenvrij paneermeel, peper en zout.
- Draai er balletjes van ter grootte van een pingpongbal.
- Laat de balletjes even opstijven in de koelkast.
- Start intussen met de bbq saus.
- Snipper de ui.
- Verhit een beetje olijfolie in een steelpan met dikke bodem.
- Fruit hierin de ui.
- Voeg de gezeefde tomaten, bruine basterdsuiker, mosterd, gerookt paprikapoeder, rijstazijn, honing en wat peper en zout toe.
- Blijf roeren totdat je een gladde saus hebt. Zet het vuur laag en laat zachtjes doorpruttelen.
- Verhit intussen een scheutje olijfolie of boter in een koekenpan.
- Bak de Amerikaanse gehaktballetjes rondom bruin.
- Serveer de Amerikaanse gehaktballetjes met de bbq saus er over heen.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Heb je onze andere glutenvrije gehaktballetjes ook al eens geprobeerd? Bijvoorbeeld de Mexicaanse gehaktballetjes, Zweedse gehaktballetjes of Chinese gehaktballetjes?
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je natuurlijk al onze glutenvrije recepten, maar ook reviews, tips, glutenvrije aanbieding, soms een leuke win actie en natuurlijk een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.