Glutenvrije noedels met gemarineerde varkensreepjes welk je binnen een hand omdraai op tafel hebt staan.
Elke dag weer dezelfde vraag, wat eten we vandaag. Aan glutenvrije kookinspiratie in huize Dobber gelukkig nooit geen gebrek. We kunnen zelfs vaak niet kiezen welk gerecht we eerst gaan maken. Nog zoveel ideeën voor heerlijke, makkelijke en snelle glutenvrije recepten.
Doordeweeks gaan we vaak voor de makkelijke en snelle recepten en in het weekend koken we wat uitgebreider. Vorige week was het weer eens zo’n hectische dag, dus weinig tijd om te koken. Je kunt dan natuurlijk de airfryer aanzetten, maar in dezelfde tijd kan je ook een snelle en gezonde 30 minuten maaltijd maken.
Daarom heb ik dit heerlijke, makkelijke en snelle glutenvrije noedels met gemarineerde varkensreepjes, peultjes en winterpeen recept verzonnen. Ideaal als je weinig tijd hebt en toch gezond wilt eten. Dit super lekkere glutenvrije Oosterse gerecht staat binnen 30 minuten op tafel.
Wil je deze noedels met varkensreepjes ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Noedels met gemarineerde varkensreepjes
Ingrediënten
- 400 gram glutenvrije spaghetti
- 400 gram varkensfiletlapjes
- 200 gram peultjes
- 1 winterpeen
- 1 rode ui
- 1 gele paprika
- 3 cm gember
- 2 bolletjes Chinese knoflook
- 1 rode peper
- 2 eetlepels sesamolie
- 3 eetlepels glutenvrije sojasaus
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel 5-spices
- 2 eetlepels rijstolie
- peper en zout
Instructies
- Snijd de varkensfiletlapjes in reepjes van ongeveer 1 cm breed.
- Meng 2 eetlepels sesamolie, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels honing, de 5-spices samen met wat peper en zout door elkaar.
- Voeg dit bij de varkensfiletreepjes en meng goed door.
- Kook de glutenvrij spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout.
- Snipper de rode ui.
- Hak de knoflook, gember en rode peper zo fijn mogelijk.
- Zet de wok op hoog vuur en bak de varkensreepjes rondom lichtbruin.
- Halveer intussen de peultjes en snijd de winterpeen in blokjes.
- Haal de varkensreepjes uit de wok.
- Voeg de rijstolie toe samen met nog 1 eetlepel sojasaus en fruit hierin de ui, knoflook, gember en rode peper.
- Voeg de peultjes en winterpeen toe en bak even mee.
- Schep nu de noedels in de wok en roer alles goed door.
- Serveer direct.
Notities
Ben je op zoek naar nog meer snelle glutenvrije recepten? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minuten of minder maaltijden.
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je natuurlijk al onze glutenvrije recepten, maar ook reviews, tips, glutenvrije aanbieding, soms een leuke win actie en natuurlijk een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.