Super makkelijke en eenvoudige, maar oh zulke lekkere aardappelschijfjes met kaas, paprika en Provençaalse kruiden uit de oven.
Sommige recepten zijn zo makkelijk en eenvoudig om te maken, dat je ze bijna geen recept meer in noemen. Zo ook deze heerlijke aardappelschijfjes met geraspte kaas, paprikapoeder en Provençaalse kruiden uit de oven. Deze aardappelschijfjes zijn niet alleen heel erg makkelijk om te maken, ze zijn ook nog eens super snel klaar. Ze staan namelijk al binnen 25 minuten op tafel.
Ook passen deze super lekkere aardappelschijfjes bijna overal bij. Lekker met bijvoorbeeld varkenshaas met brie en spek, broccoli met basilicumroomsaus of regenboogwortels uit de oven.
Wil je helemaal super snel klaar zijn? Gebruik dan een zakje kant-en-klare voorgekookte aardappelschijfjes uit het koelvak van de supermarkt en sla de stap 1 en 2 in het recept over. Al trek gekregen? Je vind de beschrijving hieronder!
Aardappelschijfjes met kaas, paprika en Provençaalse kruiden
Ingrediënten
- 6 middelgrote aardappels
- geraspte kaas
- 2 tl Provençaalse kruiden
- 1 tl paprikapoeder
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
- Kook de aardappelschijfjes 10 minuten voor met wat zout.
- Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius
- Stoom de aardappelschijfjes droog en doe ze vervolgens dakpansgewijs in een ovenschaal.
- Bestrooi royaal met de geraspte kaas.
- Strooi als laatste het paprikapoeder, de Provencaalse kruiden en wat peper erover heen.
- Zet de aardappelschijfjes met kaas, paprika en Provençaalse kruiden in het midden van de oven gedurende 10 minuten,
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Nog meer super snelle en makkelijke glutenvrije recepten zoals deze heerlijke aardappelschijfjes met kaas, paprika en Provençaalse kruiden vind je op onze pagina met 30 minuten of minder gerechten.
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je natuurlijk al onze glutenvrije recepten, maar ook reviews, tips, glutenvrije aanbieding, soms een leuke win actie en natuurlijk een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.
Hoi Sophie, ik maakte jouw aardappelschijfjes schotel, maar 10 min in 200 graden oven is echt te weinig…
Ook vond ik t erg droog, ik heb n ei/ roommengsel erdoorheen gedaan, en zeker nog 10 min in de oven gelaten.
Combi met kaas en kruiden was echt super lekker, zeker voor herhaling vatbaar.
3 mannen in huis( waarvan 2 pubers)
Wel ook superblij met jouw recepten ivm glutenintolerantie.
Beste Christine,
De aardappelschijfjes zijn eerst 10 minuten voorgekookt en daarna gaan ze nog 10 minuten de oven in zodat de kaas erover heen smelt en een bruin korstje krijgt. Een oventijd van 10 minuten is ruim voldoende om kaas te doen smelten bij 200 graden Celsius.
Het is een kwestie van smaak om er zelf natuurlijk iets aan toe te voegen zodat het meer bij jullie past.
Fijn dat de recepten bevallen. Altijd leuk om te horen.
Groet,
Audrey