Elke dag weer dezelfde vraag. Wat eten we vandaag? Iets met aardappels, groente en vlees vond Patrick. Maar ja, weer gekookte aardappels of toch maar weer gebakken? Daar had ik eigenlijk niet zo’n zin in. ’t Ja, wat dan?! Aardappelpuree?! Of…. ik weet het… een aardappel ovenschotel. Dat is weer eens iets anders!
Zie hieronder het recept!
Aardappel ovenschotel met rode ui, paprika en lente-uitjes
Ingrediënten
- 5 grote kruimige aardappels
- 1 rode ui
- 1 rode punt paprika
- 3 lente-uitjes
- 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
- 1 eetlepel tijm
- 1 theelepel rozemarijn
- 2,5 eetlepel olijfolie
- zwarte peper
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (heteluchtoven)
- Schil de aardappels en snijd in deze in blokjes.
- Dep de aardappelblokjes droog met wat keukenpapier.
- Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de rode punt paprika in blokjes en de lente-uitjes in ringetjes van ongeveer 1 cm.
- Doe de aardappelblokjes samen met de paprika, rode ui, knoflook, lente-uitjes, rozemarijn, tijm, olijfolie en een flinke draai zwarte peper in een ovenschaal.
- Roer alles goed door elkaar.
- Zet de ovenschaal in het midden van de oven gedurende zo'n 30 minuten.
- Schep regelmatig even om. De aardappeltjes blijven namelijk makkelijk aan de bodem van de ovenschaal plakken.
Opmerkingen
Meer van onze heerlijke gluten- en lactosevrije recepten vind je in onze recepten index
Wil je als eerste op de hoogte zijn als er nieuwe recepten geplaatst worden? Schrijf je dan in op ons blog onderaan de homepage en ontvang als eerste een bericht in je mailbox.