Aardappel ovenschotel met rode ui, paprika en lente-uitjes
Nog geen beoordeling
Een heerlijke aardappel ovenschotel welke eindeloos te combineren en makkelijk te maken is.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Gang Aardappelgerecht, Bijgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 4personen
Ingrediënten
5grotekruimige aardappels
1rode ui
1rode punt paprika
3lente-uitjes
1bolletjeChinese knoflookof 2 teentjes
1eetlepeltijm
1theelepelrozemarijn
2,5eetlepelolijfolie
zwarte peper
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (heteluchtoven)
Schil de aardappels en snijd in deze in blokjes.
Dep de aardappelblokjes droog met wat keukenpapier.
Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn.
Snijd de rode punt paprika in blokjes en de lente-uitjes in ringetjes van ongeveer 1 cm.
Doe de aardappelblokjes samen met de paprika, rode ui, knoflook, lente-uitjes, rozemarijn, tijm, olijfolie en een flinke draai zwarte peper in een ovenschaal.
Roer alles goed door elkaar.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven gedurende zo'n 30 minuten.
Schep regelmatig even om. De aardappeltjes blijven namelijk makkelijk aan de bodem van de ovenschaal plakken.
Opmerkingen
Deze heerlijke aardappel ovenschotel met rode ui, paprika en lente-uitjes is eindeloos te combineren. En natuurlijk gewoon gluten- en lactosevrij.Veel kookplezier en eet smakelijk!