Beef teriyaki, gluten- en lactosevrij

We zijn weer heerlijk op dreef in de keuken, dus ook met de wereldgerechten. Gisteren hebben we genoten van deze heerlijke Japanse beef teriyaki.

Een gerecht wat al vrij lang op mijn lijstje stond, maar door mijn zoektocht naar een lekkere glutenvrije teriyakisaus, steeds weer onderaan het lijstje belandde. Tot gisteren dan. Okay, ik weet dat je vrij eenvoudig glutenvrije teriyakisaus zelf kan maken, maar soms is het best wel handig om gewoon een flesje te hebben staan. Het recept om zelf teriyakisaus te maken verschijnt uiteraard ook binnenkort.

 



Beef teriyaki

Weer een van de wereldgerechten gluten- en lactosevrij gemaakt. Dit keer de Japanse beef teriyaki. 

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Japans, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 30 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 50 minutes
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediƫnten

  • 500 gram (kogel)biefstuk
  • 1 klein struikje broccoli
  • 1 rode punt paprika
  • 5 bos-uitjes
  • 1 grote rode ui
  • 150 gram champignons
  • 150 gram peultjes
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels sesamzaadjes
  • 6 eetlepels glutenvrije teriyakisaus lima
  • een scheutje wokolie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en vermeng dit met 3 eetlepels teriyakisaus en wat peper en zout. Laat de biefstuk minimaal 15 minuten marineren.

  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes, de bos-uitjes in stukjes voor ongeveer 1 cm, de champignons in plakjes, de paprika in blokjes en de peultjes door de helft.

  3. Snipper de rode ui. Snijd de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk.

  4. Zet de wok op hoog vuur en bak de biefstuk eventjes rondom aan. Schep de biefstuk uit de wok en zet even aan de kant.

  5. Veeg de wok schoon met een stukje keuken papier. Giet een scheutje wokolie samen met 3 eetlepels teriyakisaus.

  6. Fruit de rode ui, knoflook en rode peper.

  7. Voeg na 2 minuten de broccoli, bos-uitjes, paprika, peultjes, bos-uitjes en champignons toe. Bestrooi met een beetje peper en zout naar smaak. Roerbak de groenten totdat ze beetgaar zijn, ongeveer 15 minuten.

  8. Schep de biefstuk terug in de wok en bak nog zo'n 3 minuten mee. 

  9. Strooi 3 eetlepels sesamzaadjes over de beef teriyaki en roer nog even goed door.

Notities

Beef teriyaki is heerlijk met pandanrijst of rijstnoedels.

Veel kookplezier en eet smakelijk!

Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je in onze recepten index.

 



 

www.sophieglutenvrij.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code