Bij de Albert Heijn kwam ik afgelopen week een zak rode kool spruiten tegen en daar moest ik gewoon iets mee doen. Thuis had ik onder andere nog wat pastinaak en paarse wortel liggen waarmee ik deze heerlijke wintergroenten uit de oven heb gemaakt.
Wintergroenten uit de oven
Ingrediënten
- 1 paarse wortel
- 1 pastinaak
- 1 winterpeen
- 1 prei
- 200 gram rodekool spruiten paarse spruiten
- 1 sjalot
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 1 eetlepel fijngehakte bieslook
- extra virgin olijfolie
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
- Schil de pastinaak, paarse wortel en winterpeen. Snijd deze in plakjes
- Snij het achterkantje van de rodekool spruiten en verwijder de bovenste blaadjes. Snijd de prei in ringen. Spoel de prei en spruiten even goed af onder de koude kraan.
- Snijd het sjalotje in dunne ringen.
- Verdeel de groenten over een grote ovenschaal en besprenkel de wintergroenten royaal met de olijfolie.
- Voeg als laatste 1 eetlepel vers gehakte peterselie en 1 eetlepel vers gehakte bieslook toe. Bestrooi met wat peper en zout naar smaak en schep het geheel even goed om.
- Gril de wintergroenten in het midden van de oven in 30 minuten beetgaar. Schep regelmatig even om
Opmerkingen
Meer van mijn gluten- en lactosevrije recepten vind je via deze link
Wekelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd.
Wil je voortaan als eerste op de hoogte zijn van alle nieuwe recepten? Abonneer je dan op ons blog en ontvang een melding in je e-mail zodra er nieuwe berichten online staan. Je kunt je inschrijven onderaan de homepage.
Ook kun je lid worden van onze maandelijkse nieuwsbrief.