Wintergroenten uit de oven. Een heerlijke bijgerecht met een aantal vergeten groenten zoals rodekool spruiten (paarse spruiten), paarse wortel en pastinaak voor de koude winterse dagen. Gluten- en lactosevrij. Erg lekker met aardappeltjes uit de oven en een beenhammetje met honing en mosterd.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 50 minutenminuten
Gang Bijgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 6personen
Ingrediënten
1paarse wortel
1pastinaak
1winterpeen
1prei
200gram rodekool spruitenpaarse spruiten
1sjalot
1eetlepelfijngehakte peterselie
1eetlepelfijngehakte bieslook
extra virgin olijfolie
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
Schil de pastinaak, paarse wortel en winterpeen. Snijd deze in plakjes
Snij het achterkantje van de rodekool spruiten en verwijder de bovenste blaadjes. Snijd de prei in ringen. Spoel de prei en spruiten even goed af onder de koude kraan.
Snijd het sjalotje in dunne ringen.
Verdeel de groenten over een grote ovenschaal en besprenkel de wintergroenten royaal met de olijfolie.
Voeg als laatste 1 eetlepel vers gehakte peterselie en 1 eetlepel vers gehakte bieslook toe. Bestrooi met wat peper en zout naar smaak en schep het geheel even goed om.
Gril de wintergroenten in het midden van de oven in 30 minuten beetgaar. Schep regelmatig even om
Opmerkingen
Heerlijk met aardappeltjes uit de oven en een stukje beenham met honing en mosterd.Wij hebben weer gesmuldEet smakelijk!