Mini pizza’s, glutenvrij en lactosevrij

Hebben jullie dat nu ook? Ga je een pizza maken, krijgen we weer dezelfde discussie. Wat moet er op de pizza komen? De een wilt persé uien, de ander weer paprika, maar de volgende lust dat weer niet. De oplossing?! Mini pizza’s! Geen gezeur meer over de topping. Ieder gewoon zijn eigen pizza.

Mini pizza’s zijn ook erg leuk om samen met de kinderen te maken. Zet wat bakjes neer met bijvoorbeeld paprika, uien, champignons, blokjes ham, geraspte kaas en tomatensaus en laat ze hun eigen pizza beleggen. Succes verzekerd! 😉



Mini pizza's glutenvrij

Een eenvoudig recept voor heerlijke mini pizza's. Uiteraard gluten- en lactosevrij

Gang Snack
Keuken Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 30 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 50 minutes
Porties 4 mini pizza's
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 250 gram Schär mix B
  • 1 zakje droge gist 7 gram
  • 180 ml lauwwarm water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • 0,5 theelepel zout
  • 250 gram gezeefde tomaten
  • jong belegen geraspte Goudse kaas
  • oregano
  • 1 theelepel knoflookpuree
  • 0,5 theelepel rode curry pasta of sambal
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Doe de Schär Mix B in een kom samen de gist, suiker en zout.
  2. Voeg het lauwwarme water en de olijfolie toe. Mix het deeg met de kneedhaken zo'n 3 minuten door. Kneed daarna nog even goed door met de hand.
  3. Strooi wat glutenvrije bloem op een schoon aanrechtblad. Snijd het deeg doormidden en maak er vier gelijke ballen van. Rol het deeg uit tot mooie ronde lapjes van ongeveer 0,5 cm dik. Leg de deeglappen op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

  4. Zet de oven uit en schuif bakplaat met de deeglapjes in de oven en laat ze zo'n 20 minuten rijzen.

  5. Ondertussen kan je de tomatensaus maken

  6. Schenk de gezeefde tomaten in een kom. Doe er de knoflookpuree, rode peper pasta (of sambal) en wat peper en zout naar smaak bij. Roer het geheel even goed door en zet aan de kant.
  7. Haal de deeglappen na 20 minuten rijzen uit de oven en vouw de randjes omhoog. Dit voorkomt dat straks je tomatensaus van de pizza's afloopt.
  8. Verwarm de oven (hetelucht) op 200 graden Celsius
  9. Schep 1 tot 2 sauslepels met tomatensaus op de pizza. Verdeel de saus met de bolle kant van de sauslepel over de pizza.

  10. Bestrooi de pizza royaal met de jong belegen Goudse kaas en breng daarna op smaak met de oregano.
  11. Je kunt nu de pizza beleggen met allerlei lekkere dingen naar keuze. Bak de pizza's in de oven gedurende zo'n 20 minuten.

Notities

Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je in de recepten index

 



 

www.sophieglutenvrij.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code