Een heerlijk en makkelijk recept voor de lekkerste Thaise groene curry met kipfilet. Ik maak zelf altijd de Thaise groene currypasta zelf wat ik persoonlijk lekkerder vind. Dit recept vind je via deze link. Je kunt natuurlijk ook gewoon currypasta uit een potje of gebruiken. Net zo makkelijk en smaakt ook prima 😉
Thaise groene curry met kipfilet
De allerlekkerste gluten- en lactosevrije Thaise groene curry met kipfilet maak je gewoon zelf.
Calorieën p.p.
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 200 gram peultjes
- 150 gram doperwten
- 1 rode paprika
- 1 kleine groene paprika
- 1 rode ui
- 400 ml kokosmelk
- 4-5 eetlepels Thaise groene currypasta
- 1 eetlepel fijngehakte koriander
- zout en peper
- kokosolie of olijfolie
- maizena optioneel
Hoe maak je het?
- Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met wat peper en zout.
- Snipper de rode ui en snijd de paprika's in blokjes. Halveer de peultjes.
- Verhit in de wok of hapjespan een scheutje kokos- of olijfolie. Voeg de rode ui en 4 of 5 eetlepels Thaise groene currypasta toe. Dit is een beetje afhankelijk van hoe pittig je de curry wilt. Roerbak het geheel zo'n 2 minuten zodat de aroma's van de kruiden goed vrij komen.
- Voeg nu de kip toe en bak deze rondom lichtbruin.
- Vervolgens voeg je de peultjes, paprika's en doperwten toe en roerbak alles nog zo'n 5 minuten.
- Schenk nu de kokosolie in de wok en doe hier de fijngehakte koriander bij samen met wat peper en zout naar smaak.
- Laat het geheel nog zo'n 15 minuten doorpruttelen totdat de groenten beetgaar zijn.
- Als je de saus wat te dun vind, dan kun je deze eventueel wat indikken met maizena, maar dit hoeft niet persé.
Opmerkingen
Deze Thaise groene curry met kipfilet is erg lekker met Thaise pandanrijst.
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?Laat het ons weten via @sophieglutenvrij of tag #sophieglutenvrij!
Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je in de recepten index