De allerlekkerste gluten- en lactosevrije Thaise groene curry met kipfilet maak je gewoon zelf.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 50 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Thais
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Ingrediënten
500gramkipfilet
200grampeultjes
150gramdoperwten
1rode paprika
1kleinegroene paprika
1rode ui
400mlkokosmelk
4-5eetlepelsThaise groene currypasta
1eetlepelfijngehakte koriander
zout en peper
kokosolie of olijfolie
maizenaoptioneel
Hoe maak je het?
Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met wat peper en zout.
Snipper de rode ui en snijd de paprika's in blokjes. Halveer de peultjes.
Verhit in de wok of hapjespan een scheutje kokos- of olijfolie. Voeg de rode ui en 4 of 5 eetlepels Thaise groene currypasta toe. Dit is een beetje afhankelijk van hoe pittig je de curry wilt. Roerbak het geheel zo'n 2 minuten zodat de aroma's van de kruiden goed vrij komen.
Voeg nu de kip toe en bak deze rondom lichtbruin.
Vervolgens voeg je de peultjes, paprika's en doperwten toe en roerbak alles nog zo'n 5 minuten.
Schenk nu de kokosolie in de wok en doe hier de fijngehakte koriander bij samen met wat peper en zout naar smaak.
Laat het geheel nog zo'n 15 minuten doorpruttelen totdat de groenten beetgaar zijn.
Als je de saus wat te dun vind, dan kun je deze eventueel wat indikken met maizena, maar dit hoeft niet persé.
Opmerkingen
Deze Thaise groene curry met kipfilet is erg lekker met Thaise pandanrijst.Veel kookplezier en eet smakelijk!