Zeg nu zelf, deze taco’s met kip, paprika en mais zien er toch geweldig uit. Dit is gewoon een fiesta op je bord. En lekker dat ze zijn geworden. Gewoon met een aantal simpele ingrediënten. Kipfilet, mais, paprika en rode ui. Uiteraard een knoflookje erbij, tomatenblokjes en een zakje tacokruiden. Wat geraspte kaas erover en verse koriander en klaar. Makkelijk toch?!
Ik gebruik de tacokruiden van Santa Maria. Deze is glutenvrij en erg lekker. Op de verpakking staat dat je bij deze kruiden water moet toevoegen, maar dat heb ik in dit recept niet gedaan. De tomatenblokjes en paprika’s geven al genoeg vocht af, dus extra vocht erbij doen is niet nodig. De vulling wordt anders te nat.
Ook zijn de taco’s nog eens snel klaar. Binnen 40 minuten kun je al aanvallen. Wel is het even een beetje onhandig om alle taco’s rechtop in de ovenschaal te krijgen. Zeker als je met de eerste exemplaren bezig bent. Ze glijden namelijk steeds weg. Ik zet daarom een zware theemok in de ovenschaal en laat daar de taco’s tegen aan leunen totdat alles gevuld is en ze strak in de schaal staan.
Wil je deze heerlijke taco’s met kip, paprika en mais ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Taco's met kip, paprika en mais
Ingrediënten
- 8 glutenvrije maistortilla's old el paso
- 500 gram kipfilet
- 1 zakje tacokruiden tex mex
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 rode ui
- 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
- 1 blikje mais 200 gram
- 1 blik tomatenblokjes 400 gram
- geraspte kaas
- verse koriander
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Hak de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de rode ui en paprika's in blokjes.
- Doe de mais in een zeef en spoel af met koud water. Laat even uitlekken.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan of wok en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de kipreepjes, paprika en mais toe en bak even mee.
- Doe nu de tacokruiden erbij samen met wat peper en zout.
- Als laatste schenk je de tomatenblokjes bij het geheel en laat de tacovulling even doorpruttelen.
- Vouw de tortilla's dubbel en doe er een aantal flinke scheppen vulling in en zet ze in een ovenschaal.
- Strooi er een laag geraspte kaas overheen en knip er vervolgens wat verse koriander boven.
- Zet de schaal taco's met kip, paprika en mais in het midden van de oven en laat in 20 minuten verder gaar en knapperig worden.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Wil je nog meer van onze glutenvrije Mexicaanse gerechten proeven? Probeer dan ook eens onze enchiladas met paprika, kidneybonen en gehakt, de burritos met kip, paprika en lente-uitjes of wat denk je van quesadillas met tomaat, kaas en paprika.
Volgen jullie ons ook al op Social Media?