Ja, ja, Sophie heeft sinds gisteren een nieuw favoriet gerecht. Namelijk deze heerlijke glutenvrije Surinaamse bami met kip. En gelijk heeft ze, want het is echt bovenverwachting lekker. En dat niet alleen. Het is ook nog eens erg makkelijk om te maken en binnen 25 minuten klaar.
Ik kon me er niet zo heel veel bij voorstellen. Surinaamse bami. Voor mij was het spaghetti met heel veel verschillende kruiden en specerijen. Dat kan toch nooit lekker smaken. Maar goed, ik aan de slag. Uiteraard heb ik het recept op de smaak van mijn gezin aangepast. Dus niet al te spicy voor Sophie. Ook heb ik geen zout gebruikt, aangezien er in de bouillonblokjes, ketjap en sojasaus al meer dan genoeg zit.
’t Ja, en daarna natuurlijk proeven. Heb ik me even vergist zeg! Het is het tegenovergestelde geworden wat ik dacht. Deze Surinaamse bami met kip is gewoon mega lekker! Dit móet je echt een keertje geprobeerd hebben. Wauw, wauw, wauw!
Okay, ik ben het er mee eens dat er weinig groente in dit gerecht zitten. Dat kun je natuurlijk compenseren door ’s middag een extra portie te nemen, maar je kunt natuurlijk allerlei andere lekkere dingen bij deze bami serveren. Bijvoorbeeld hardgekookte eitjes, zoetzure komkommer en schijfjes tomaat of wat gestoomde groente.
Wil je dit mega lekkere glutenvrije Surinaamse bami recept ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Surinaamse bami met kip
Ingrediënten
- 500 gram kippendijfilet
- 400 gram glutenvrije spaghetti
- 1 ui
- 2 bolletjes Chinese knoflook of 3 teentjes
- 1 rode peper
- 2 cm gember
- 5 takjes bladselderij
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 4 eetlepels glutenvrije sojasaus
- 2 eetlepels glutenvrije ketjap manis
- 2 runderbouillonblokjes
- 1 theelepel 5-spices
- peper
- zonnebloemolie
Hoe maak je het?
- Kook de glutenvrije spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met een van de bouillonblokjes.
- Snipper intussen de ui.
- Snijd de knoflook, gember en rode peper zo fijn mogelijk en verkruimel 1 van de bouillonblokjes. Ik heb hiervoor de hakmolen van de staafmixer gebruikt.
- Snijd vervolgens de kippendijfilet in stukjes.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in de wok.
- Fruit hierin de ui, gember, rode peper, knoflook, tomatenpuree, 5-spices en het runderbouillonblokje.
- Voeg de kippendijfilet toe en bak rondom gaar.
- Schenk de sojasaus en ketjap manis bij het geheel en roer even door.
- Voeg de glutenvrije spaghetti toe.
- Scheur de blaadjes van de selderij in stukjes boven de pan.
- Roer alles nog een keertje goed door en klaar is je Surinaamse bami.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer super snelle en makkelijke glutenvrije recepten zoals deze heerlijke Surinaamse bami? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minuten of minder recepten.
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je natuurlijk al onze glutenvrije recepten, maar ook reviews, tips, glutenvrije aanbieding, soms een leuke win actie en natuurlijk een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.