Super makkelijk, snel en mega lekker is deze glutenvrije Surinaamse bami met kip. Heerlijke met zoetzure komkommer, gekookt ei en salade.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Surinaams
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 722kcal
Porties 4personen
Ingrediënten
500gramkippendijfilet
400gramglutenvrije spaghetti
1ui
2bolletjesChinese knoflookof 3 teentjes
1rode peper
2cmgember
5takjesbladselderij
1eetlepeltomatenpuree
4eetlepelsglutenvrije sojasaus
2eetlepelsglutenvrije ketjap manis
2runderbouillonblokjes
1theelepel5-spices
peper
zonnebloemolie
Hoe maak je het?
Kook de glutenvrije spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met een van de bouillonblokjes.
Snipper intussen de ui.
Snijd de knoflook, gember en rode peper zo fijn mogelijk en verkruimel 1 van de bouillonblokjes. Ik heb hiervoor de hakmolen van de staafmixer gebruikt.
Snijd vervolgens de kippendijfilet in stukjes.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in de wok.
Fruit hierin de ui, gember, rode peper, knoflook, tomatenpuree, 5-spices en het runderbouillonblokje.
Voeg de kippendijfilet toe en bak rondom gaar.
Schenk de sojasaus en ketjap manis bij het geheel en roer even door.
Voeg de glutenvrije spaghetti toe.
Scheur de blaadjes van de selderij in stukjes boven de pan.
Roer alles nog een keertje goed door en klaar is je Surinaamse bami.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie