Ja! Hier is er weer eentje! Weer zo’n mega lekkere en makkelijke glutenvrije ovenschotel! Namelijk deze heerlijke sperziebonenschotel met kip en appel in een super lekkere kruidige kerriesaus. Heerlijke met voorgekookte aardappelschijfjes erboven op en een flinke laag geraspte kaas welke lekker goudbruin en knapperig wordt in de oven. Deze sperziebonenovenschotel staat ook nog eens binnen 45 minuten op tafel. Slechts 25 minuten voorbereiding en daarna nog 20 minuten in de oven. Super toch?!
Houdt je van bobotie en roti, dan is deze ovenschotel met sperziebonen echt iets voor jou. Wij vonden het daar namelijk best wel wat van weg hebben. Echt mega lekker. Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de kookroom door Alpro cuisine of lactosevrije kookroom van Blue Band.
Wil je deze sperziebonenschotel met kip en appel ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Sperziebonenschotel met kip en appel
Ingrediënten
- 650 gram aardappels
- 300 gram sperziebonen
- 450 gram kipfilet
- 1 ui
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 1 kleine appel
- 250 ml kookroom
- 3 theelepels kerriepoeder
- 10 stengels bieslook
- kipkruiden
- geraspte kaas
- 1 groentebouillonblokje
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm.
- Snijd de sperziebonen in stukjes van ongeveer 4 cm.
- Kook de aardappels met wat zout gedurende 10 minuten.
- Kook de sperziebonen met wat zout 12 minuten voor.
- Snijd intussen de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met de kipkruiden.
- Snipper de ui en snijd de appel in blokjes.
- Snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg na ongeveer 2 minuten de kipblokjes toe en bak rondom aan.
- Voeg vervolgens de sperziebonen en stukjes appel toe en roerbak even mee.
- Giet vervolgens de kookroom bij het geheel samen met het kerriepoeder, het groentebouillonblokje en wat peper en zout naar smaak.
- Knip als laatste de stengels bieslook fijn boven het geheel en roer even door.
- Giet de sperziebonen en kip in een ovenschaal.
- Leg hier dakpansgewijs de aardappelschijfjes bovenop.
- Bestrooi royaal met geraspte kaas.
- Zet de sperziebonenschotel met kip en appel in het midden van de oven en laat in zo'n 20 minuten goudbruin worden.
Opmerkingen
Ben je benieuwd naar onze andere glutenvrije ovengerechten? Je vind ze allemaal op onze pagina met ovenschotels.
Volgens jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Je vind hier niet alleen foto’s van onze recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.
Wil je graag glutenvrije kookinspiratie ontvangen in je mail box? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief met onder andere onze laatste recepten, kookinspiratie, nieuws en het weekmenu.
Heel erg lekker!! De combi is zo smaakvol. Wel deed ik een beetje maizena door de saus/room anders was het wel erg vochtig met 250 ml kookroom.
Vraag: ik heb een kaasallergie, kan de atrooikaas vervangen worden door iets anders om toch een mooi korstje te krijgen?
Beste Fokke,
Misschien vegan geraspte kaas?