Een heerlijke glutenvrije spaghetti met kip in tomatenroomsaus. Makkelijk, super lekker, kids proof en binnen 30 minuten op tafel.
Wat blijven ze toch fijn. De glutenvrije 30 minuten of minder recepten. Makkelijk om te maken, kids proof, gezond en super snel op tafel. Perfect voor de drukke doordeweekse dagen waarin je het liefst 36 uur per dag zou willen hebben in plaats van 24 uur. ’s Morgens gaat je wekker, je start de dag, brengt de kinderen weg, gaat naar je werk en voor je het weet is de dag alweer voorbij. O ja, en er moet natuurlijk ook nog ergens gegeten worden.
Deze zalige spaghetti met kip in tomatenroomsaus ik ook zo’n super snel en makkelijk gerecht. En ook nog eens boordevol heerlijke verse ingrediënten. Sophie vond deze spaghetti zo lekker dat dit gerecht van haar een naam gekregen heeft. Namelijk spaghetti Sophie Pophie.
Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij of melkvrij? Vervang dan de kookroom door alpro cuisine. Wil je onze spaghetti Sophie Pophie ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Spaghetti met kip in tomatenroomsaus
Ingrediënten
- 500 gram glutenvrije spaghetti
- 600 gram kipfilet
- 1 courgette
- 250 gram champignons
- 250 gram cherry tomaten
- 4 lente-uitjes
- 1 ui
- 2 bolletjes Chinese knoflook
- 12 blaadjes basilicum
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 groentebouillonblokjes
- 250 ml kookroom of alpro cuisine
- 1 blikje tomatenpuree 140 gram
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking met wat zout.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
- Snipper intussen de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de champignons in plakjes en de lente-uitjes in ringetjes.
- Halveer de cherry tomaten en snijd de courgette in de lengte in 4-en. Snijd daarna de courgette in stukjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de kipfilet toe en bak rondom aan.
- Schep de lente-uitjes, champignons, courgette en cherry tomaten bij het geheel en bak even mee.
- Schenk vervolgens de kookroom in de wok samen met de tomatenpuree, de Italiaanse kruiden, het groentebouillonblokje en wat peper en zout naar smaak.
- Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en voeg deze bij de tomaten crèmesaus.
- Schep als laatste de spaghetti in bij het geheel en meng goed door.
- Serveer direct met eventueel wat Parmezaanse kaas.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer recepten zoals deze heerlijke spaghetti met kip en tomatenroomsaus? Je vind ze allemaal op onze pagina met glutenvrije pasta recepten.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.