Een heerlijke variatie op het standaard broodje hamburger, is deze pita shoarmaburger met knoflooksaus. Deze glutenvrije shoarmaburger kun je zo snel maken als je zelf wilt. Je kunt kant-en-klare glutenvrije pitabroodjes, knoflooksaus en shoarmakruiden gebruiken wat best wel wat tijd scheelt. Maar je kunt natuurlijk ook alles gewoon zelf maken. Duurt iets langer, maar dat proef je zeker terug op je bord.
Wat ik binnenkort zeker wil gaan aanschaffen is een hamburgerpers. Die dingen zijn echt mega handig. Scheelt een hoop geknoei en gedoe met niet zulke mooie ronde burgers, ha, ha.
In dit recept heb ik dit keer (ik had wat haast) de pitabroodjes van Genius gebruikt, maar als ik wat meer tijd heb, dan ga ik voor mijn eigen glutenvrije pitabroodjes recept. De knoflooksaus en de shoarmakruiden heb ik deze keer wel zelf gemaakt. Mega simpel om te maken en zó lekker! Deze recepten ga ik komende week met jullie delen.
Al trek gekregen in zo’n heerlijke glutenvrije pita shoarmaburger met knoflooksaus? Je vind het recept hieronder.
Pitabroodje shoarmaburger met knoflooksaus
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1/4 rode paprika
- 1/4 groene paprika
- 2 sjalotjes
- 2 eetlepels shoarmakruiden
- 4 eetlepels glutenvrij paneermeel
- 1 ei
- zout
- margarine of olie
- 6 glutenvrije pitabroodjes
- knoflooksaus
- ijsbergsla
- 1 rode ui
- 2 tomaten
Hoe maak je het?
- Snipper de sjalotjes en snijd de paprika's in hele fijne blokjes.
- Kneed de gesnipperde sjalotjes samen met de paprika blokjes, ei, glutenvrij paneermeel, shoarmakruiden en eventueel een beetje zout naar smaak door het gehakt.
- Maak 6 ballen van het deeg en vorm hier burgers van. Laat de shoarmaburgers een half uurtje opstijven in de koelkast om te voorkomen dat ze straks in de pan uit elkaar vallen. Je kunt uiteraard ook een hamburgerpers gebruiken. Dat is natuurlijk nog veel beter.
- Snijd intussen wat ijsbergsla in smalle repen en de tomaten in plakjes. Snijd de rode ui in 4-en en vervolgens in reepjes.
- Verhit wat margarine of olie in de koekenpan en bak de shoarmaburgers rondom bruin en gaar in zo'n 10 minuten.
- Bereid intussen de glutenvrije pitabroodjes volgens de verpakking.
- Snijd de pitabroodjes open en vul ze met wat ijsbergsla, tomaat en rode ui. Leg de shoarmaburger ertussen en schenk er wat knoflooksaus overheen.
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je benieuwd naar onze andere gluten- en lactosevrije recepten? Je vind ze allemaal in onze recepten index. Wekelijks worden nieuwe recepten toegevoegd, dus blijf ons volgen!
Volg je ons ook al op Instagram? Hier vind je naast de foto’s van onze recepten ook foto’s van de avonturen van Sophie en mij.