Een heerlijke pittige home made shoarmaburger op een lekker glutenvrij pitabroodje met salade en knoflooksaus.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 25 minutenminuten
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Gang Lunchgerecht, Snack
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 6stuks
Ingrediënten
500gramrundergehakt
1/4rode paprika
1/4groene paprika
2sjalotjes
2eetlepelsshoarmakruiden
4eetlepelsglutenvrij paneermeel
1ei
zout
margarine of olie
6glutenvrije pitabroodjes
knoflooksaus
ijsbergsla
1rode ui
2tomaten
Hoe maak je het?
Snipper de sjalotjes en snijd de paprika's in hele fijne blokjes.
Kneed de gesnipperde sjalotjes samen met de paprika blokjes, ei, glutenvrij paneermeel, shoarmakruiden en eventueel een beetje zout naar smaak door het gehakt.
Maak 6 ballen van het deeg en vorm hier burgers van. Laat de shoarmaburgers een half uurtje opstijven in de koelkast om te voorkomen dat ze straks in de pan uit elkaar vallen. Je kunt uiteraard ook een hamburgerpers gebruiken. Dat is natuurlijk nog veel beter.
Snijd intussen wat ijsbergsla in smalle repen en de tomaten in plakjes. Snijd de rode ui in 4-en en vervolgens in reepjes.
Verhit wat margarine of olie in de koekenpan en bak de shoarmaburgers rondom bruin en gaar in zo'n 10 minuten.
Bereid intussen de glutenvrije pitabroodjes volgens de verpakking.
Snijd de pitabroodjes open en vul ze met wat ijsbergsla, tomaat en rode ui. Leg de shoarmaburger ertussen en schenk er wat knoflooksaus overheen.