Vandaag is het nog even een dagje tropisch warm. Daardoor heb ik niet zo veel zin om boven de warme pannen te gaan hangen. Dus blijven we daarom nog maar even bij de zomer recepten. Vanavond eten we deze heerlijke glutenvrije salade met gerookte kip, mozzarella en appel. Lekker met honing-mosterd dressing, maar ook veldsla, tomaatjes, lente-uitjes, cashew noten en paprika. En ook nog eens super gezond en verfrissend.
Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de mozzarella door een lactosevrije variant.
Deze pastasalade is super als maaltijdsalade, maar ook als lunchgerecht of gewoon bij de barbecue. Ben je benieuwd geworden naar het recept? Scroll dan snel naar beneden!
Salade met gerookte kip, mozzarella en appel
Ingrediënten
- 300 gram gerookte kip
- 250 gram cherry tomaten
- 200 gram glutenvrije pasta
- 2 handen veldsla
- 2 appels
- 2 bolletjes mozzarella
- 1 rode punt paprika
- 3 lente-uitjes
- 1 hand cashewnoten
- 1 rode ui
- 1 eetlepel honing
- 1,5 eetlepels mosterd
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 limoen
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Kook als eerste de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Zet de glutenvrije pasta even aan de kant en laat vervolgens afkoelen.
- Snijd intussen de gerookte kip in dunne plakjes. Halveer daarna de cherry tomaatjes en verwijder de kroontjes.
- Snijd daarna de lente-uitjes in ringetjes, de rode punt paprika in blokjes en snipper de rode ui.
- Schil de appel en snijd deze ook in blokjes. Halveer vervolgens de limoen en knijp een klein beetje limoensap uit over de appelblokjes. Op deze manier verkleuren de appels namelijk niet.
- Haal de mozzarella uit de verpakking en dep deze droog. Snijd de mozzarella in blokjes.
- Meng intussen in een andere kom 1 eetlepel honing met 1,5 eetlepel mosterd en 4 eetlepels extra virgin olijfolie voor de honing-mosterd dressing.
- Voeg het resterende sap van de limoen toe samen met wat peper en zout naar smaak. Roer het geheel goed door.
- Schep daarna in een grote schaal de glutenvrije koude pasta, de cherrytomaten, gerookte kip, de veldsla, appel, lente-uitjes, mozzarella, paprika en rode ui. Voeg als laatste een flinke hand cashewnoten toe.
- Schenk de honing-mosterd dressing bij de ingrediënten en meng alles goed door elkaar.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer kookinspiratie zoals bijvoorbeeld onze wereldgerechten? Deze vind je onder andere in onze recepten index
Wil je voortaan als eerste op de hoogte worden gebracht van onder andere onze allernieuwste recepten, maar ook onze laatste blogs? Abonneer je dan nu op ons blog onderaan de homepage en mis vanaf nu niets meer.
Meer informatie over het zowel het glutenvrije dieet als coeliakie, maar ook lactose-intolerantie vind je onder andere op onze website in het hoofdmenu.
Verder vind je hier ook een link naar ons blog en glutenvrij naar school. Kortom heel wat informatie welke interessant voor jou zou kunnen zijn 😉
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!