Salade met gerookte kip, mozzarella en appel

Vandaag is het nog even een dagje tropisch warm. Daardoor heb ik niet zo veel zin om boven de warme pannen te gaan hangen. Dus blijven we daarom nog maar even bij de zomer recepten. Vanavond eten we deze heerlijke gluten- en lactosevrije salade met gerookte kip, mozzarella en appel. Lekker met honing-mosterd dressing, maar ook veldsla, tomaatjes, lente-uitjes, cashew noten en paprika. En ook nog eens super gezond en verfrissend.

Deze pastasalade is super als maaltijdsalade, maar ook als lunchgerecht of gewoon bij de barbecue. Ben je benieuwd geworden naar het recept? Scroll dan snel naar beneden!

 



Salade met gerookte kip, mozzarella en appel

Deze salade met  gerookte kip, mozzarella en appel is een heerlijke maaltijd pastasalade, maar is bijvoorbeeld ook erg geschikt als lunchgerecht. En bovendien een uitstekend buffetgerecht en daarnaast een top salade voor bij de bbq.

Gang Bijgerecht, buffetgerecht, Salade
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 30 minutes
Kooktijd 10 minutes
Rust tijd 1 hour
Totale tijd 40 minutes
Porties 8 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 300 gram gerookte kip
  • 250 gram cherry tomaten
  • 200 gram glutenvrije pasta
  • 2 handen veldsla
  • 2 appels
  • 2 bolletjes lactosevrije mozzarella Galbani of MinusL
  • 1 rode punt paprika
  • 3 lente-uitjes
  • 1 hand cashewnoten
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel honing
  • 1,5 eetlepels mosterd
  • 4 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 1 limoen
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Kook als eerste de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Zet de glutenvrije pasta even aan de kant en laat vervolgens afkoelen.

  2. Snijd intussen de gerookte kip in dunne plakjes. Halveer daarna de cherry tomaatjes en verwijder de kroontjes. 

  3. Snijd daarna de lente-uitjes in ringetjes, de rode punt paprika  in blokjes en snipper de rode ui.

  4. Schil de appel en snijd deze ook in blokjes. Halveer vervolgens de limoen en knijp een klein beetje limoensap uit over de appelblokjes. Op deze manier verkleuren de appels namelijk niet.

  5. Haal de mozzarella uit de verpakking en dep deze droog. Snijd de lactosevrije mozzarella in blokjes.

  6. Was 2 flinke handen veldsla en laat deze even uit lekken in een zeef.

  7. Meng intussen in een andere kom 1 eetlepel honing met 1,5 eetlepel mosterd en 4 eetlepels extra virgin olijfolie voor de honing-mosterd dressing.

  8. Voeg het resterende sap van de limoen toe samen met wat peper en zout naar smaak. Roer het geheel goed door.

  9. Schep daarna in een grote schaal de glutenvrije koude pasta, de cherrytomaten, gerookte kip, de veldsla, appel, lente-uitjes, mozzarella, paprika en rode ui.  Voeg als laatste een flinke hand cashewnoten toe.

  10. Schenk de honing-mosterd dressing bij de ingrediënten en meng alles goed door elkaar. 

  11. Zet de salade met gerookte kip, mozzarella en appel minimaal een uur in de koelkast zodat de smaken goed met elkaar kunnen mengen. Langer mag natuurlijk ook.

Notities

Deze maaltijdsalade is echt heerlijk en verfrissend op warme zomerdagen, maar is bijvoorbeeld ook een uitstekend lunchgerecht.

Eet smakelijk!

 

Liefs Audrey

Ben je op zoek naar nog meer kookinspiratie zoals bijvoorbeeld onze wereldgerechten? Deze vind je onder andere in onze recepten index

Wil je voortaan als eerste op de hoogte worden gebracht van onder andere onze allernieuwste recepten, maar ook onze laatste blogs? Abonneer je dan nu op ons blog onderaan de homepage en mis vanaf nu niets meer.

 



Meer informatie over het zowel het glutenvrije dieet als coeliakie, maar ook lactose-intolerantie vind je onder andere op onze website in het hoofdmenu.

Verder vind je hier ook een link naar ons blog en glutenvrij naar school. Kortom heel wat informatie welke interessant voor jou zou kunnen zijn 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code