Deze salade met gerookte kip, mozzarella en appel is een heerlijke maaltijd pastasalade, maar is bijvoorbeeld ook erg geschikt als lunchgerecht. En bovendien een uitstekend buffetgerecht en daarnaast een top salade voor bij de bbq.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 30 minutenminuten
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Gang Bijgerecht, buffetgerecht, Salade
Keuken Glutenvrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 453kcal
Porties 8personen
Ingrediënten
300gramgerookte kip
250gramcherry tomaten
200gramglutenvrije pasta
2handenveldsla
2appels
2bolletjesmozzarella
1rode punt paprika
3lente-uitjes
1handcashewnoten
1rode ui
1eetlepelhoning
1,5eetlepelsmosterd
4eetlepelsextra vierge olijfolie
1limoen
peper
zout
Hoe maak je het?
Kook als eerste de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Zet de glutenvrije pasta even aan de kant en laat vervolgens afkoelen.
Snijd intussen de gerookte kip in dunne plakjes. Halveer daarna de cherry tomaatjes en verwijder de kroontjes.
Snijd daarna de lente-uitjes in ringetjes, de rode punt paprika in blokjes en snipper de rode ui.
Schil de appel en snijd deze ook in blokjes. Halveer vervolgens de limoen en knijp een klein beetje limoensap uit over de appelblokjes. Op deze manier verkleuren de appels namelijk niet.
Haal de mozzarella uit de verpakking en dep deze droog. Snijd de mozzarella in blokjes.
Meng intussen in een andere kom 1 eetlepel honing met 1,5 eetlepel mosterd en 4 eetlepels extra virgin olijfolie voor de honing-mosterd dressing.
Voeg het resterende sap van de limoen toe samen met wat peper en zout naar smaak. Roer het geheel goed door.
Schep daarna in een grote schaal de glutenvrije koude pasta, de cherrytomaten, gerookte kip, de veldsla, appel, lente-uitjes, mozzarella, paprika en rode ui. Voeg als laatste een flinke hand cashewnoten toe.
Schenk de honing-mosterd dressing bij de ingrediënten en meng alles goed door elkaar.
Opmerkingen
Deze maaltijdsalade is echt heerlijk en verfrissend op warme zomerdagen, maar is bijvoorbeeld ook een uitstekend lunchgerecht.Eet smakelijk!Liefs Audrey