Sophie: “Mama, wil je weer eitjes maken?”.
Ik: “Ja hoor, tuurlijk wil ik dat doen”.
Sophie: “Ja maar, dan niet van die viseieren (lees roerei met zalm), maar Sophie ei”.
Ik: “Sophie ei??!!
Sophie: “Jaha! Die met spekkies!”
Ik: “Oh, je bedoelt roerei met spek, kaas en bosui?!”. “Natuurlijk wil ik Sophie ei voor je maken”.
Dus hierbij ons recept voor Sophie ei, oftewel roerei met spek, kaas en bosui. Heerlijk met een sneetje geroosterd glutenvrij brood erbij en smullen maar!
Benieuwd hoe je Sophie ei maakt? Lees dan snel verder!
Roerei met spek, kaas en bosui
Ingrediënten
- 5 eieren
- scheutje lactosevrije melk
- 125 gram spekblokjes
- handje geraspte kaas
- 3 bosuitjes
- 2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie
- peper
- olie
Hoe maak je het?
- Snijd de bosuitjes in ringetjes.
- Klop de eieren los met een scheutje lactosevrije melk en de fijngehakte bladpeterselie samen met wat peper.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
- Voeg vervolgens de spekblokjes toe en bak even rondom aan.
- Schep nu de bosuitjes in de pan en roerbak deze even een minuutje mee.
- Schenk nu de eieren in de pan en roer even goed door.
- Strooi nu een handje geraspte kaas bij de roereieren en blijf alles goed door roeren totdat het ei gestold is.
- Serveer er sneetjes glutenvrij geroosterd brood bij.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer lekkere glutenvrije recepten zoals bijvoorbeeld onze wereldgerechten? Kijk dan ook eens in onze recepten index!
Wil je voortaan als eerste onze nieuwste recepten ontvangen in je inbox? Abonneer je dan op onze website onderaan de homepage en mis vanaf nu niets meer.