Maleisische kip, lekker gluten- en lactosevrij

Nog steeds heb ik niet alle wereldgerechten gemaakt die er zijn. Het zijn er ook zoveel! Nu zag ik van de week in de supermarkt dat er een aantal nieuwe varianten op de markt zijn. Hoe leuk is dat?! Daarom heb ik afgelopen week de nieuwe Maleisische kip gemaakt, maar dan wel uiteraard gluten- en lactosevrij én zonder pakjes en zakjes.

Het resultaat?! Echt mega lekker geworden. Zelfs kleine Soof vond het helemaal geweldig. Deze Maleisische kip is erg lekker met basmatirijst en eventueel een frisse salade.

Wil je dit recept ook graag maken? Lees dan snel verder voor alle instructies!



Maleisische kip

Een van de nieuwe wereldgerechten is deze super lekkere Maleisische kip welke een heerlijke combinatie is met bijvoorbeeld basmatirijst.

Gang Hoofdgerecht, wereldgerecht
Keuken Eivrij, Glutenvrij, Lactosevrij, Maleisisch, Melkvrij
Voorbereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 40 minutes
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 uien
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 150 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 flinke hand rozijnen
  • 2 cm gember
  • 1 theelepel uipoeder
  • 0,5 theelepel gemalen koriander
  • 2 theelepels rietsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 0,5 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 0,25 theelepel venkelzaad
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • 0,25 theelepel laurier
  • 1 theelepel kaneel
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • zwarte peper
  • olie
  • ........................................................................................ .......................................................
  • Voor de marinade:
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel kerrie
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel zout

Hoe maak je het?

  1. Meng in een kom 1 eetlepel olie en de kruiden voor de kipmarinade. Dus 1 tl uienpoeder, 1 tl kerrie, 0,5 tl knoflookpoeder, 0,5 tl paprikapoeder en 0,5 theelepel zout.

  2. Snijd de kipfilet in blokjes en meng dit door de kipmarinade heen. Laat minstens 10 minuten staan.

  3. Snijd ondertussen de sperziebonen in stukjes en snijd daarna de uien in halve ringen.

  4. Verhit een scheutje olie in een wok en fruit hierin de halve uienringen. Schep vervolgens de kip erbij en bak deze rondom bruin.

  5. Rasp het stukje gember boven de wok en roer dit door de kip en uien.

  6. Voeg nu de tomatenblokjes en de sperziebonen toe.

  7. Doe vervolgens de tomatenpuree samen met 150 ml water en het groentebouillonblokje in de wok en roer even goed door.

  8. Nu is het tijd om alle kruiden bij de Maleisische kip te doen. Dus het uienpoeder, rietsuiker, zout, gemalen koriander, gember, kurkuma, gemalen komijn, venkelzaad, nootmuskaat, laurier, kaneel, cayennepeper en de peper.

  9. Roer de kruiden goed door de Maleisische kip. Laat het gerecht nog zo'n 10 tot 15 minuten zachtjes door pruttelen totdat de sperziebonen beetgaar zijn. 

  10. Strooi een flinke hand rozijnen door de Maleisische kip en roer dit goed door.

  11. Serveer met basmatirijst.

Notities

Ik vind de rozijnen in de gerecht erg lekker, maar je kunt ze eventueel ook weg laten als je wilt.

Veel kookplezier en eet smakelijk!

Liefs Audrey

Ben je benieuwd naar nog meer van dit soort gerechten zoals deze Maleisisch kip of bijvoorbeeld Kip Madras of wat denk je van Beef Shanghai, maar dan gluten- en lactosevrij? Je vind ze allemaal op onze pagina met wereldgerechten!



Wil je lid worden van ons blog en nooit meer een recept missen? Schrijf je dan in onderaan op de homepage en mis vanaf nu niets meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code