Een heerlijke quiche met broccoli, zalm en cherry tomaten. Een lekker zomerrecept en gewoon gluten- en lactosevrij.
Met dit warme weer hebben wij niet zoveel trek in aardappelen, groenten en vlees. Natuurlijk moet er wel gegeten worden in huize Dobber. Dus daarom ben ik maar gestart met het maken van lekkere gluten- en lactosevrije zomerrecepten. Een van deze recepten is deze heerlijke quiche met broccoli, zalm en cherry tomaten geworden.
Deze gluten- en lactosevrije quiche zit boordevol heerlijke verse groente en gerookte zalm. Maar dat niet alleen. Deze glutenvrije hartige taart is ook nog eens makkelijk om te maken en vergt weinig voorbereiding. Je hebt er slechts een half uurtje werk aan en de oven neemt de andere 30 minuten voor je uit handen.
Wij hebben deze zalige glutenvrije quiche afgelopen week gegeten met een tomatensoepje, maar hij is natuurlijk ook heerlijk met een frisse salade, als onderdeel van een buffet of gewoon als lunch.
Ben je benieuwd naar het recept? Scroll dan snel naar beneden. Wellicht heb jij dan ook binnenkort deze lekkere quiche op tafel staan.
Quiche met broccoli, zalm en cherry tomaten
Ingrediënten
- 1 klein struikje broccoli
- 200 gram gerookte zalm
- 250 gram cherry tomaten
- 4 lente-uitjes
- 1 grote rode ui
- 8 plakjes glutenvrij bladerdeeg Consenza
- 4 eieren
- 1 handje geraspte Goudse jong belegen kaas
- 150 gram lactosevrije crème fraîche MinusL of Arla Lactofree
- 2 eetlepels fijn gehakte verse platte peterselie
- 2 eetlepels fijn geknipte verse bieslook
- zout en peper
- olie of boter om in te vetten
Hoe maak je het?
- Haal eerst het diepvries bladerdeeg uit de vriezer en laat deze alvast ontdooien.
- Snijd daarna de broccoli in roosjes. Kook deze vervolgens met wat zout in 5 minuten beetgaar. Zet de broccoli daarna even aan de kant.
- Snijd intussen de lente-uitjes in ringetjes en de kers tomaatjes in 4. Snijd de rode ui, maar ook de zalm in stukjes.
- Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius (heteluchtoven).
- Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en een flinke hand geraspte kaas. Voeg daarna de verse bieslook, peterselie en wat peper met zout naar smaak toe.
- Vet een quichevorm (28 cm doorsnede) in met wat olijfolie of boter. Bedek de bodem en zijkanten met de plakjes bladerdeeg. Druk de naden, indien nodig, met je vingers goed dicht.
- Verdeel de broccoli, cherry tomaten, lente-uitjes, rode ui en gerookte zalm over de quichevorm.
- Giet vervolgens het eimengsel over de groenten en zalm. Verdeel het eimengsel gelijkmatig over de vorm met een spatel.
- Schuif de quiche in het midden van de oven. Laat vervolgens de quiche met broccoli, zalm en cherry tomaten gedurende zo'n 30 minuten gaar worden. Of totdat het ei helemaal gestold is.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije recepten zoals deze quiche met broccoli, zalm en cherry tomaten? Kijk dan ook eens op onze pagina met ovengerechten.
Hi, et staat lactose vrij maar vervolgens voeg je een handje jong belegen kaas toe?? Echt belachelijk
Eerst even goed je huiswerk doen voordat je mensen aanvalt. Hollandse harde kazen bevatten veelal geen lactose. Als bij de koolhydraten de waarden op ‘0’ staan bij het kopje suikers (de melksuikers), dan kun je ervan uitgaan dat de kaas geen lactose bevat.
Check ook eens deze link: https://www.lactosevrijeten.nl/berichten/kaas-eten-met-een-lactose-intolerantie/
Fijne dag nog!
Groet,
Audrey
Hi, ik heb zelf lactose allergie en mag geen kaas, ook geen harde kaas, parmezaan, oude kaas etc. omdat ik hier ook heftig op reageer. Ik snap dat je misschien denkt dat dit anders is, en misschien is dit ook zo voor sommigen mensen, maar voor veel mensen niet..
Een lactose allergie bestaat niet. Het is lactose-intolerantie of een koemelkeiwitallergie. Bij een lactose intolerantie ben je intolerant voor de melksuikers. Bij een koemelkeiwitallergie ben je allergisch voor de melkeiwitten. Onze recepten zijn gebaseerd (zoals dit recept) op de lactose-intolerantie.
Als ze geschikt zijn voor mensen met een koemelkeitwitallergie, dan staat dit er specifiek bij. Als je meer wilt weten over de verschillen tussen deze intolerantie en deze allergie, dan kan ik je wel wat links sturen, want ik denk dat je niet helemaal goed geïnformeerd bent.
Groet,
Audrey