Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Hartige taart, Jaaroverzicht 2019, Kerst, Ovenschotels, Paasrecepten, Zomer recepten  /  25 juli 2018

Quiche met broccoli, zalm en cherry tomaten

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Quiche met broccoli, zalm en cherry tomaten

Een heerlijke quiche met broccoli, zalm en cherry tomaten. Een lekker zomerrecept en gewoon gluten- en lactosevrij.

Met dit warme weer hebben wij niet zoveel trek in aardappelen, groenten en vlees. Natuurlijk moet er wel gegeten worden in huize Dobber. Dus daarom ben ik maar gestart met het maken van lekkere gluten- en lactosevrije zomerrecepten. Een van deze recepten is deze heerlijke quiche met broccoli, zalm en cherry tomaten geworden.

Deze gluten- en lactosevrije quiche zit boordevol heerlijke verse groente en gerookte zalm. Maar dat niet alleen. Deze glutenvrije hartige taart is ook nog eens makkelijk om te maken en vergt weinig voorbereiding. Je hebt er slechts een half uurtje werk aan en de oven neemt de andere 30 minuten voor je uit handen.

Wij hebben deze zalige glutenvrije quiche afgelopen week gegeten met een tomatensoepje, maar hij is natuurlijk ook heerlijk met een frisse salade, als onderdeel van een buffet of gewoon als lunch.

Ben je benieuwd naar het recept? Scroll dan snel naar beneden. Wellicht heb jij dan ook binnenkort deze lekkere quiche op tafel staan.

 



Afdrukken Pin
4.43 van 7 Stemmen

Quiche met broccoli, zalm en cherry tomaten

Een heerlijke quiche met broccoli, zalm en cherry tomaten. Een lekker zomerrecept en gewoon gluten- en lactosevrij.
Gang Bijgerecht, buffetgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Frans, Glutenvrij, Lactosevrij
Sleutelwoord hartige taart, zomerrecept
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 12 stukken
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 1 klein struikje broccoli
  • 200 gram gerookte zalm
  • 250 gram cherry tomaten
  • 4 lente-uitjes
  • 1 grote rode ui
  • 8 plakjes glutenvrij bladerdeeg Consenza
  • 4 eieren
  • 1 handje geraspte Goudse jong belegen kaas
  • 150 gram lactosevrije crème fraîche MinusL of Arla Lactofree
  • 2 eetlepels fijn gehakte verse platte peterselie
  • 2 eetlepels fijn geknipte verse bieslook
  • zout en peper
  • olie of boter om in te vetten

Instructies

  • Haal eerst het diepvries bladerdeeg uit de vriezer en laat deze alvast ontdooien.
  • Snijd daarna de broccoli in roosjes. Kook deze vervolgens met wat zout in 5 minuten beetgaar. Zet de broccoli daarna even aan de kant.
  • Snijd intussen de lente-uitjes in ringetjes en de kers tomaatjes in 4. Snijd de rode ui, maar ook de zalm in stukjes.
  • Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius (heteluchtoven).
  • Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en een flinke hand geraspte kaas. Voeg daarna de verse bieslook, peterselie en wat peper met zout naar smaak toe.
  • Vet een quichevorm (28 cm doorsnede) in met wat olijfolie of boter. Bedek de bodem en zijkanten met de plakjes bladerdeeg. Druk de naden, indien nodig, met je vingers goed dicht.
  • Verdeel de broccoli, cherry tomaten, lente-uitjes, rode ui en gerookte zalm over de quichevorm.
  • Giet vervolgens het eimengsel over de groenten en zalm. Verdeel het eimengsel gelijkmatig over de vorm met een spatel.
  • Schuif de quiche in het midden van de oven. Laat vervolgens de quiche met broccoli, zalm en cherry tomaten gedurende zo'n 30 minuten gaar worden. Of totdat het ei helemaal gestold is.

Notities

Heb je echter een stukje quiche over? Dan kan je deze makkelijk in vriezen om later op te eten.
Alvast veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey
 
https://sophieglutenvrij.nl/wp-content/uploads/2018/07/Quiche-met-broccoli-zalm-en-cherry-tomaten.mp4

Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije recepten zoals deze quiche met broccoli, zalm en cherry tomaten? Kijk dan ook eens op onze pagina met ovengerechten.



www.sophieglutenvrij.nl

 

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • bieslook
  • broccoli
  • cherry tomaten
  • gerookte zalm
  • glutenvrij
  • hartige taart
  • lactosevrij
  • lente-uitjes
  • ovenschotel
  • platte peterselie
  • quiche
  • zalm
  • zomerrecept

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Zomerse aardbei, watermeloen en banaan smoothie
Shaslicks van varkenshaas, heerlijk voor op de barbecue

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruidenAardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen