Een heerlijke quiche met broccoli, zalm en cherry tomaten. Een lekker zomerrecept en gewoon gluten- en lactosevrij.
Met dit warme weer hebben wij niet zoveel trek in aardappelen, groenten en vlees. Natuurlijk moet er wel gegeten worden in huize Dobber. Dus daarom ben ik maar gestart met het maken van lekkere gluten- en lactosevrije zomerrecepten. Een van deze recepten is deze heerlijke quiche met broccoli, zalm en cherry tomaten geworden.
Deze gluten- en lactosevrije quiche zit boordevol heerlijke verse groente en gerookte zalm. Maar dat niet alleen. Deze glutenvrije hartige taart is ook nog eens makkelijk om te maken en vergt weinig voorbereiding. Je hebt er slechts een half uurtje werk aan en de oven neemt de andere 30 minuten voor je uit handen.
Wij hebben deze zalige glutenvrije quiche afgelopen week gegeten met een tomatensoepje, maar hij is natuurlijk ook heerlijk met een frisse salade, als onderdeel van een buffet of gewoon als lunch.
Ben je benieuwd naar het recept? Scroll dan snel naar beneden. Wellicht heb jij dan ook binnenkort deze lekkere quiche op tafel staan.
Quiche met broccoli, zalm en cherry tomaten
Ingrediënten
- 1 klein struikje broccoli
- 200 gram gerookte zalm
- 250 gram cherry tomaten
- 4 lente-uitjes
- 1 grote rode ui
- 8 plakjes glutenvrij bladerdeeg Consenza
- 4 eieren
- 1 handje geraspte Goudse jong belegen kaas
- 150 gram lactosevrije crème fraîche MinusL of Arla Lactofree
- 2 eetlepels fijn gehakte verse platte peterselie
- 2 eetlepels fijn geknipte verse bieslook
- zout en peper
- olie of boter om in te vetten
Instructies
- Haal eerst het diepvries bladerdeeg uit de vriezer en laat deze alvast ontdooien.
- Snijd daarna de broccoli in roosjes. Kook deze vervolgens met wat zout in 5 minuten beetgaar. Zet de broccoli daarna even aan de kant.
- Snijd intussen de lente-uitjes in ringetjes en de kers tomaatjes in 4. Snijd de rode ui, maar ook de zalm in stukjes.
- Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius (heteluchtoven).
- Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en een flinke hand geraspte kaas. Voeg daarna de verse bieslook, peterselie en wat peper met zout naar smaak toe.
- Vet een quichevorm (28 cm doorsnede) in met wat olijfolie of boter. Bedek de bodem en zijkanten met de plakjes bladerdeeg. Druk de naden, indien nodig, met je vingers goed dicht.
- Verdeel de broccoli, cherry tomaten, lente-uitjes, rode ui en gerookte zalm over de quichevorm.
- Giet vervolgens het eimengsel over de groenten en zalm. Verdeel het eimengsel gelijkmatig over de vorm met een spatel.
- Schuif de quiche in het midden van de oven. Laat vervolgens de quiche met broccoli, zalm en cherry tomaten gedurende zo'n 30 minuten gaar worden. Of totdat het ei helemaal gestold is.
Notities
Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije recepten zoals deze quiche met broccoli, zalm en cherry tomaten? Kijk dan ook eens op onze pagina met ovengerechten.