Quiche met broccoli, zalm en cherry tomaten

Met dit warme weer hebben wij niet zoveel trek in aardappelen, groenten en vlees. Natuurlijk moet er wel gegeten worden in huize Dobber. Daarom maar op zoek naar lekkere gluten- en lactosevrije zomerrecepten. Dat is bijvoorbeeld deze heerlijke quiche met broccoli, zalm en cherry tomaten geworden.

Deze gluten- en lactosevrije quiche is redelijk makkelijk om te maken en het kost je maar een half uurtje voorbereiding. De andere 30 minuten doet de oven voor je 😉

Wij hebben deze hartige taart afgelopen week gegeten met een tomatensoepje, maar hij is natuurlijk ook heerlijk met een frisse salade of als buffetgerecht.

Ben je benieuwd naar het recept? Scroll dan snel naar beneden. Wellicht heb jij dan ook binnenkort deze lekkere quiche op tafel staan.

 



Quiche met broccoli, zalm en cherry tomaten

Een heerlijke quiche met broccoli, zalm en cherry tomaten. Een lekker zomerrecept en gewoon gluten- en lactosevrij.

Gang Bijgerecht, buffetgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Frans, Glutenvrij, Lactosevrij
Keyword hartige taart, zomerrecept
Voorbereidingstijd 30 minutes
Kooktijd 30 minutes
Totale tijd 1 hour
Porties 12 stukken
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 1 klein struikje broccoli
  • 200 gram gerookte zalm
  • 250 gram cherry tomaten
  • 4 lente-uitjes
  • 1 grote rode ui
  • 8 plakjes glutenvrij bladerdeeg Consenza
  • 4 eieren
  • 1 handje geraspte Goudse jong belegen kaas
  • 150 gram lactosevrije crème fraîche MinusL of Arla Lactofree
  • 2 eetlepels fijn gehakte verse platte peterselie
  • 2 eetlepels fijn geknipte verse bieslook
  • zout en peper
  • olie of boter om in te vetten

Hoe maak je het?

  1. Haal eerst het diepvries bladerdeeg uit de vriezer en laat deze alvast ontdooien.

  2. Snijd daarna de broccoli in roosjes. Kook deze vervolgens met wat zout in 5 minuten beetgaar. Zet de broccoli daarna even aan de kant.

  3. Snijd intussen de lente-uitjes in ringetjes en de kers tomaatjes in 4. Snijd de rode ui, maar ook de zalm in stukjes.

  4. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius (heteluchtoven).

  5. Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en een flinke hand geraspte kaas. Voeg daarna de verse bieslook, peterselie en wat peper met zout naar smaak toe.

  6. Vet een quichevorm (28 cm doorsnede) in met wat olijfolie of boter. Bedek de bodem en zijkanten met de plakjes bladerdeeg. Druk de naden, indien nodig, met je vingers goed dicht.

  7. Verdeel de broccoli, cherry tomaten, lente-uitjes, rode ui en gerookte zalm over de quichevorm.

  8. Giet vervolgens het eimengsel over de groenten en zalm. Verdeel het eimengsel gelijkmatig over de vorm met een spatel.

  9. Schuif de quiche in het midden van de oven. Laat vervolgens de quiche met broccoli, zalm en cherry tomaten gedurende zo'n 30 minuten gaar worden. Of totdat het ei helemaal gestold is.

Notities

Heb je echter een stukje quiche over? Dan kan je deze makkelijk in vriezen om later op te eten.

Alvast veel kookplezier en eet smakelijk!

Liefs Audrey

 

Ben je op zoek naar bijvoorbeeld nog meer heerlijke gluten- en lactosevrije recepten? Kijk dan ook eens in onze recepten index



www.sophieglutenvrij.nl

 

1 thought on “Quiche met broccoli, zalm en cherry tomaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code