Ben je op zoek naar een goed recept voor gluten- en lactosevrije pitabroodjes welke ook nog eens vrij eenvoudig te maken zijn? Stop maar met zoeken, want ik heb het recept voor je!
Lekker! Eindelijk weer een goed pitabroodje gevuld met shoarma, gyros of gewoon heel simpel, een pitabroodje met kaas. Eventjes onder de grill en smullen maar! 😛
Benieuwd naar mijn recept? Scroll dan snel naar beneden en lees verder!
Pitabroodjes
Een eenvoudig recept voor de lekkerste gluten- en lactosevrij pitabroodjes. Heerlijk met bijvoorbeeld shoarma of gyros. Dit recept is goed voor 6 grote- of 8 middelgrote pitabroodjes.
Calorieën p.p.
Porties 8 stuks
Ingrediënten
- 500 gram Schär mix B
- 360 ml lauw warmwater
- 2 zakjes droge gist
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
Hoe maak je het?
- Los de gist op in het lauw warme water.
- Kneed de glutenvrije bloem, suiker, olijfolie en het gist/water mengsel tot een egaal deeg met de deeghaak.
- Voeg als laatste het zout toe en kneed nog even goed door met de hand.
- Vorm van het deeg 6 ballen (of 8 wat kleinere).
- Strooi wat glutenvrije bloem op een schoon aanrechtblad en duw de ballen platter tot de vorm van pitabroodjes.
- Laat de pitabroodjes rijzen op een warme plaats onder een theedoek gedurende 30 minuten.
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (heteluchtoven).
- Bak de pitabroodjes in het midden van de oven gedurende zo'n 10 minuten totdat ze licht bruin zijn.
- Als de pitabroodjes wat te bol zijn geworden, duw ze dan wat platter direct als ze uit de oven komen.
- Laat de broodjes een beetje afkoelen voor gebruik.
Opmerkingen
Heerlijke recepten voor homemade Gyros en Shoarma volgen binnenkort op de website om je pitabroodje mee te vullen 😀
Alvast veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?Laat het ons weten via @sophieglutenvrij of tag #sophieglutenvrij!
Nieuwsgierig geworden naar nog meer gluten- en lactosevrije recepten? Kijk dan snel in onze recepten index. Wekelijks worden hier nieuwe recepten aan toegevoegd.
Hey, zou ik de suiker weg kunnen laten of vervangen door iets anders? Mijn broertje mag namelijk geen suiker.
-Jula
Hoi Jula, de suiker is om de de gist te activeren in de pitabroodjes. Wellicht zou je het kunnen proberen met honing, maar ik weet niet 100% zeker of dit het zelfde resultaat geeft.
Groetjes Audrey