Een eenvoudig recept voor de lekkerste gluten- en lactosevrij pitabroodjes. Heerlijk met bijvoorbeeld shoarma of gyros. Dit recept is goed voor 6 grote- of 8 middelgrote pitabroodjes.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 40 minutenminuten
Totale tijd 50 minutenminuten
Gang Bijgerecht, Snack
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 8stuks
Ingrediënten
500gramSchär mix B
360mllauw warmwater
2zakjes droge gist
2eetlepelsolijfolie
1theelepelzout
1theelepelsuiker
Hoe maak je het?
Los de gist op in het lauw warme water.
Kneed de glutenvrije bloem, suiker, olijfolie en het gist/water mengsel tot een egaal deeg met de deeghaak.
Voeg als laatste het zout toe en kneed nog even goed door met de hand.
Vorm van het deeg 6 ballen (of 8 wat kleinere).
Strooi wat glutenvrije bloem op een schoon aanrechtblad en duw de ballen platter tot de vorm van pitabroodjes.
Laat de pitabroodjes rijzen op een warme plaats onder een theedoek gedurende 30 minuten.
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (heteluchtoven).
Bak de pitabroodjes in het midden van de oven gedurende zo'n 10 minuten totdat ze licht bruin zijn.
Als de pitabroodjes wat te bol zijn geworden, duw ze dan wat platter direct als ze uit de oven komen.
Laat de broodjes een beetje afkoelen voor gebruik.
Opmerkingen
Heerlijke recepten voor homemade Gyros en Shoarma volgen binnenkort op de website om je pitabroodje mee te vullen :-DAlvast veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey