Zalig en botermals glutenvrij stoofvlees met friet uit de slowcooker om je vingers bij op te eten aka patatje stoofvlees glutenvrij.
Vorige week hebben een aantal van jullie het al voorbij zijn komen op onze Instagram account. Het patatje stoofvlees glutenvrij. Mega lekker en super mals rundvlees uit de slowcooker met glutenvrij bier, glutenvrij ontbijtkoek, tomaat, winterpeen, uien en nog veel meer verrukkelijke ingrediënten. Dat geserveerd met zalige knapperige frietjes uit de airfryer. Zó ontzettend lekker!
Je moet er wel rekening mee houden om de slowcooker tijdig aan te zetten, want deze zalige glutenvrije runderstoof moet maar liefst 6,5 uur garen. Gelukkig is er slechts 20 minuten voorbereiding nodig, dus tijdens het stoven kun jij mooi iets anders gaan doen.
Wij hebben er dit keer een patatje stoofvlees glutenvrij van gemaakt, maar deze zalige stoofschotel combineert ook uitstekend met witte rijst of wat denk je van aardappelpuree. Ook mega lekker. Serveer er een frisse salade bij en je hebt een top maaltijd. Heb je al trek gekregen? Scroll dan snel naar beneden voor het recept.
Patatje stoofvlees glutenvrij
Keukengerei
- Slowcooker
- airfryer
Ingrediënten
- 1 kg runderlappen
- 1 kg friet diepvries
- 2 eetlepels glutenvrije bloem
- 1 winterpeen
- 3 tomaten
- 1 flesje glutenvrij bier donker
- 2 plakjes glutenvrij ontbijtkoek
- 2 grote uien
- 1 bolletje solo knoflook
- 3 laurierblaadjes
- 1 eetlepel azijn
- 1 blikje tomatenpuree 70 gram
- 1 eetlepel mosterd
- 20 gram roomboter
- 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
- 2 runderbouillonblokjes
- 150 ml water
- ½ theelepel gemalen kruidnagel
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de runderlappen in stukken en wentel ze door de glutenvrije bloem.
- Snijd de winterpeen en tomaten in blokjes.
- Zet de binnenpan van de slowcooker op de kookplaat en verhit hier de roomboter in. Heb je een binnenpan die niet op de kookplaat kan. Geen probleem? Dan gebruik je voor deze stap een grote koekenpan.
- Voeg de uien en knoflook toe als de boter bruisten bak de uien glazig.
- Voeg de stukken rundvlees toe en bak rondom even aan. Het hoeft zeker niet gaar te zijn. Dat komt straks goed tijdens het stoven.
- Zet de binnenpan terug in de slowcooker of giet de inhoud van de koekenpan in de slowcooker.
- Voeg de winterpeen en de tomaten toe samen met de tomatenpuree, de runderbouillonblokjes, gemalen kruidnagel, bruine basterdsuiker, mosterd, azijn, de laurierblaadjes, het flesje glutenvrij bier en wat peper en zout naar smaak.
- Verkruimel de plakjes glutenvrij ontbijtkoek en voeg deze toe samen met 150 ml water.
- Stel de slowcooker in op 'high' voor 6,5 uur en ga vervolgens iets leuks doen gedurende 6 uur.
- Bak na 6 uur de frietjes in de airfryer.
- Haal de stukken vlees uit de pan en trek deze los met 2 vorken. Als dat al nodig is, want waarschijnlijk valt het rundvlees al uit elkaar.
- Stop het terug in de slowcooker en meng alles door elkaar.
- Schep wat friet op een bord en schep hier het stoofvlees bovenop.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ook zo dol op stoofschotels? Probeer dan ook eens ons Italiaans stoofvlees uit de slowcooker of de stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjes. Zalig!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!