Een super lekkere en goed gevulde pasta met spinazie, broccoli, linzen, gehakt en spekjes welke je binnen een handomdraai op tafel hebt staan.
Glutenvrij koken
Glutenvrij koken hoeft helemaal niet moeilijk en ingewikkeld te zijn. Als je net glutenvrij moet gaan eten komt er heel wat op je af. Het glutenvrije eten is sowieso al een omschakeling en dan krijg je ook nog eens te maken met allerlei, vaak goedbedoelde informatie, welke vaak ook nog eens niet juist is. Ook wij hebben hiermee te maken gehad toen Sophie net de diagnose had gekregen.
Dit resulteerde uiteindelijk in dure producten aanschaffen welke we achteraf helemaal niet nodig bleken te hebben. Een deel ervan is ongebruikt in de vuilnisbak verdwenen. Ook hebben we toen een broodbakmachine aangeschaft welke nu stof staat te happen ergens op zolder. Op advies van de diëtist in het ziekenhuis notabene. Blijkt maar weer dat ook sommige diëtisten niet goed op de hoogte zijn. Zo blij dat ik al snel Bakker Leo gevonden heb. Geen gedoe en lekker brood. Dat brood uit die machine was namelijk echt niet te eten…
Dat het echt niet moeilijk of tijdrovend hoeft te zijn bewijzen onze recepten keer op keer. De glutenvrije recepten van Sophie Glutenvrij kun je namelijk maken met producten die je gewoon in de supermarkt koopt. Zeker 95% van wat wij in ons gezin dagelijkse gebruiken kopen wij daar. De resterende 5% kopen wij bij (online) glutenvrije shops of -speciaalzaken.
Glutenvrije pasta met spinazie, broccoli en linzen
Deze zalige glutenvrije pasta met spinazie, broccoli, linzen, spekjes en Boursin cuisine is weer zo’n mooi voorbeeld. Alle producten uit dit recept zijn verkrijgbaar in de supermarkt. Het gerecht is verantwoord, makkelijk om te maken en staat ook nog eens snel op tafel. Mijn gezin heeft genoten van dit heerlijke glutenvrije gerecht en ik hoop jullie natuurlijk ook. Je vind het recept hieronder!
Pasta met spinazie, broccoli en linzen
Ingrediënten
- 400 gram glutenvrije penne
- 500 gram rundergehakt
- 1 struik broccoli
- 400 gram verse spinazie
- 1 ui
- 1 blik linzen 400 gram
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 240 gram Boursin cuisine
- 1 runderbouillonblokje
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snijd de broccoli in kleine roosjes.
- Kook de broccoli 5 minuten voor in ruim water met eventueel een snufje zout
- Kook de glutenvrije penne (of andere glutenvrije pasta) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met het runderbouillonblokje en wat zout.
- Snipper intussen de ui.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok of grote hapjespan en fruit hierin de ui.
- Voeg de spekblokjes toe en bak rondom lichtbruin.
- Voeg vervolgens het gehakt toe samen met wat peper en bak het rul. Wees voorzichtig met zout. De rookspekreepjes geven al een behoorlijk hoeveelheid af.
- Giet de linzen in een zeef en spoel ze af met koud water.
- Voeg de linzen toe aan het gehakt en spekjes samen met de broccoli roosjes.
- Voeg in delen de spinazie toe en laat deze slinken.
- Doe de glutenvrije pasta erbij en voeg als laatste de Boursin cuisine erbij.
- Roer alles nog even goed door.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ook zo dol op pasta?! Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije pastarecepten.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!