Super lekkere en makkelijke glutenvrije shoarma gehaktballetjes. Heerlijk als borrelhapje met zelfgemaakte knoflooksaus of whiskeysaus.
Shoarma gehaktballetjes is een recept wat ik eigenlijk al best wel lang maak. Toen ik nog bij mijn ouders woonde, heel lang geleden, kwamen deze zalige balletjes al geregeld op tafel tijdens feestjes en verjaardagen. Gek eigenlijk dat ik nooit het recept met jullie gedeeld heb, want ze zijn gewoon mega lekker en ook nog eens heel makkelijk en snel om te maken. En dat ook nog eens met ingrediënten die je meestal wel in huis hebt. Dus ook een perfect hapje als je onverwachts visite krijgt.
Afgelopen oudejaarsavond heb ik voor het eerst deze glutenvrije shoarma gehaktballetjes voor Sophie gemaakt. Lekker met een knoflooksausje erbij, maar ook wat whiskeysaus om de balletjes in te dippen. Het resultaat?! Veel van de balletjes hebben de borrelplank niet eens gehaald. Manlief had er namelijk binnen een mum van tijd een stuk of 8! in de keuken naar binnen gewerkt, ha, ha.. Mooi compliment toch?!
Wil je deze shoarma gehaktballetjes ook eens toevoegen aan jouw borrelplank? Scroll dan snel naar beneden voor ons recept!
Shoarma gehaktballetjes
Ingrediënten
- 1 kg half-om-half gehakt
- 4 eetlepels shoarmakruiden
- ⅓ groene paprika
- ⅓ rode paprika
- 4 eetlepels glutenvrij paneermeel
- 5 eetlepels glutenvrije bloem
- 1 theelepel knoflookpuree
- 1 eetlepel gedrooge uiensnippers
Hoe maak je het?
- Snijd de groene en rode paprika in hele kleine blokjes.
- Kneed de paprika, gedroogde uiensnippers, glutenvrij paneermeel, knoflookpuree en shoarmakruiden door het gehakt.
- Draai er balletjes van ter grootte van een pingpongbal.
- Rol de shoarma gehaktballetjes vervolgens door de glutenvrije bloem.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan of hapjes pan en bak de shoarmaballetjes rondom bruin op hoog vuur gedurende 5 minuten.
- Zet het vuur wat lager en laat de balletjes nog wat nagaren. Draai regelmatig om.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ook zo dol op glutenvrije gehaktballetjes net zoals wij? Probeer dan ook eens onze glutenvrije Zweedse gehaktballetjes, de Spaanse albóndigas of de Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!