Haal de lente in huis met deze heerlijke glutenvrije ovenschotel met broccoli, gerookte zalm en krieltjes in een zalige dille roomsaus met lente-uitjes.
Zij blijven erg populair in ons gezin. De glutenvrije ovenschotels. Patrick zijn motto is dan ook nog steeds “als het uit de oven komt, dan is het altijd goed”. En daar heeft hij zeker een punt. Ovengerechten zijn altijd lekker, ze zijn enorm makkelijk om te maken en je kunt er eindeloos op los variëren. Ook vind ik ovenschotels de ideale manier om van je restjes in de koelkast af te komen.
Zo is deze ovenschotel met broccoli, gerookte zalm en krieltjes ook weer ontstaan. Een verdwaald struikje broccoli, nog wat gerookte zalm in de vriezer, wat lente-uitjes in de groentelade en een zakje voorgekookte mini krieltjes welke op moesten. Doe dat alles bij elkaar met een heerlijke zelfgemaakte dille roomsaus en voila. Er is weer een nieuw glutenvrij recept ontstaan.
Wil je deze heerlijke ovenschotel met broccoli, gerookte zalm en krieltjes ook eens maken? Je vind ons recept hieronder.
Ovenschotel met broccoli, gerookte zalm en krieltjes
Ingrediënten
- 1 struik broccoli
- 600 gram mini krieltjes voorgekookt
- 250 gram gerookte zalm
- 250 ml kookroom
- 5 lente-uitjes
- 5 takjes dille
- 2 theelepels knoflookpuree
- 1 groentebouillonblokje
- geraspte kaas
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze 4 minuten voor met wat zout.
- Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de gerookte zalm in stukjes.
- Meng in een kom de kookroom met de knoflookpuree.
- Haal de blaadjes van de dille af en voeg deze bij de kookroom.
- Verkruimel het groentebouillonblokje boven de kookroom en roer goed door.
- Breng verder op smaak met wat peper en zout.
- Meng de mini krieltjes, broccoli, lente-uitjes en gerookte zalm met de dille roomsaus.
- Doe alles in een ovenschaal.
- Strooi als laatste een flinke laag geraspte kaas erover heen.
- Zet de ovenschotel met broccoli, gerookte zalm en krieljtes in het midden van de oven en laat gedurende 25 minuten goudbruin en gaar worden.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Wil je nog meer glutenvrije ovenschotels uit proberen? Wat denk je bijvoorbeeld van een heerlijke shoarma ovenschotel met knoflook-aardappelpuree of misschien een pasta ovenschotel met kip, mozzarella en tomaten?
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij al op social media?