Heerlijke glutenvrije noedels met zoetzure kip en ei. Makkelijk om te maken en ook nog eens snel klaar. Ze staan namelijk al binnen 30 minuten op tafel.
Deze zalige glutenvrije noedels met zoetzure kip en ei had ik vorig week al met jullie willen delen, maar door ons super last-minute weekendje weg moest ik het even doorschuiven. Normaal gesproken plan ik, als we even erop uit gaan, alle glutenvrije recepten van te voren in zodat jullie niets hoeven te missen. Maar deze keer was het dusdanig last-minute dat ik daar helaas geen tijd meer voor had. En op een weekendje weg achter de laptop kan natuurlijk niet. Vandaar dat er deze week ook even geen glutenvrij weekmenu was.
Maar wat in het vat zit verzuurt natuurlijk niet. Dus hierbij alsnog dit recept voor deze overheerlijke glutenvrije noedels met kip en ei. Lekker met een grote zak Thaise roerbak groente erdoor en wat knapperige taugé en natuurlijk veel ei. Daar is Sophie altijd dol op. Dat gecombineerd met de glutenvrije linguine bronze van Semper. Deze lenen zich uitstekend als glutenvrije noedels of -bami. En voila, je hebt een uitstekende gezonde en glutenvrije maaltijd welke makkelijk is om te maken en ook nog eens binnen 30 minuten op tafel staat.
Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij of melkvrij. Vervang dan de melk door lactosevrije melk of kokosmelk.
Wil je deze zoetzure kip met glutenvrije noedels en ei ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Noedels met zoetzure kip en ei
Ingrediënten
- 600 gram kipfilet
- 300 gram glutenvrije linguine bronze Semper
- 400 gram Thaise roerbakgroente
- 125 gram taugé
- 1 ui
- 1 rode peper
- 1 bolletje solo knoflook
- 1 groentebouillonblokje
- 100 ml water
- 6 eieren
- scheutje melk
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 blikjes tomatenpuree klein
- 1 theelepel 5-spices kruiden
- 3 eetlepels rijstazijn
- 3 eetlepels gembersiroop
- wokolie
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Snijd de kipfilet in reepjes. Bestrooi met wat peper en zout en zet even aan de kant.
- Kook de glutenvrije linguine met wat zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Ik voeg vaak voor wat extra smaak nog een bouillonblokje toe aan het water.
- Snipper de ui. Snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk. Ik stop ze vaak alle drie tegelijk in de hakmolen van de staafmixer. Scheelt weer tijd.
- Verhit een scheutje wokolie in de wok en fruit hierin de knoflook, ui en rode peper.
- Voeg de kipfilet toe en schroei rondom dicht.
- Doe de Thaise roerbakgroente erbij en roerbak 1 minuut mee.
- Giet vervolgens de tomatenblokjes bij het geheel samen met de tomatenpuree, gembersiroop, rijstazijn, 5-spices kruiden, groentebouillonblokje en water.
- Breng het geheel zachtjes aan de kook.
- Klop intussen de eieren los met een scheutje melk en wat peper en zout naar smaak.
- Verhit een scheutje wokolie in een koekenpan en roerbak de eieren tot roerei.
- Schep het ei samen met de taugé bij de zoetzure kip met groente en roer goed door elkaar.
- Verdeel de noedels over de borden en schep er de zoetzure kip en ei bovenop.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer snelle glutenvrije recepten? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minuten of minder maaltijden.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op social media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten zoals deze noedels met zoetzure kip en ei. Je vind ook nieuwe glutenvrije producten, tips, reviews en soms ook nog een leuke glutenvrije winactie.