Een overheerlijke en makkelijke glutenvrije andijvieschotel met kip, krieltjes en bacon uit de oven welke je ook nog eens binnen een handomdraai op tafel hebt staan.
Volgens mij heb ik het vast al eens vaker verteld. Als ik mijn gezin vraag “Wat eten we vandaag” dan is het antwoord steevast kip. Als ik afwijzend antwoord dan is het “Dan iets uit de oven?!”. Meestal Patrick zijn zinnetje. Bij Sophie is het meestal spaghetti bolognese, friet of pannenkoeken, ha, ha. Maar inderdaad, er staat hier regelmatig iets te pruttelen in de oven. Het fijne van ovenschotels is dat je er eindeloos op los kunt variëren. Ook vind ik het een geweldige manier om van restjes in de koelkast af te komen. En vaak heb je slechts een kort tijd nodig als voorbereiding en de oven doet de rest van het werk voor je.
Zo ook met deze zalige andijvieschotel met kip, krieltjes en bacon. Een aantal ingrediënten welke op moesten zoals de baconreepjes, andijvie en lente-uitjes, Slechts 15 minuten voorbereiding en de oven neemt de volgende 20 tot 25 minuten gewoon over. Kon ik mooi in de tussen tijd even een was ophangen en wat mails beantwoorden.
Wil je deze heerlijke ovenschotel met andijvie, kip en krieltjes ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Andijvieschotel met kip, krieltjes en bacon
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 400 gram grof gesneden andijvie
- 600 gram mini krieltjes
- 150 gram bacon reepjes
- 1 rode ui
- 4 lente-uitjes
- 1 bolletje solo knoflook
- geraspte kaas
- 1 eetlepel kipkruiden
- 1 theelepel peterselie
- 1 theelepel bieslook
- 250 ml kookroom
- 1 groentebouillonblokje
- ¼ theelepel nootmuskaat
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de mini krieltjes rondom goudbruin.
- Snipper intussen de rode ui. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de knoflook zo fijn mogelijk
- Snijd de kipfilet in blokjes en meng deze met de kipkruiden.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok.
- Fruit hierin de rode ui en knoflook.
- Voeg de kipfilet erbij samen met de baconreepjes en bak rondom aan.
- Doe nu de andijvie bij het geheel samen met de lente-uitjes.
- Giet alles over in een grote ovenschaal.
- Meng de krieltjes, kip en groente met de kookroom, peterselie, bieslook, nootmuskaat, groentebouillonblokje en een paar flinke handen geraspte kaas.
- Strooi als laatste nog een topping geraspte kaas over de andijvieschotel met kip, krieltjes en bacon en zet in het midden van de oven.
- Laat de andijvieschotel in zo'n 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar worden.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Wil je nog meer heerlijke glutenvrije recepten uitproberen zoals deze zalige en makkelijke andijvieschotel met kip, krieltjes en bacon? Je vind ze allemaal op onze pagina met glutenvrije ovenschotels
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op social media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten zoals deze andijvieschotel met kip, krieltjes en bacon. Je vind ook nieuwe glutenvrije producten, tips, reviews en soms ook nog een leuke glutenvrije winactie.