Heerlijke glutenvrije noedels met zoetzure kip en ei. Makkelijk om te maken en ook nog eens snel klaar. Ze staan namelijk al binnen 30 minuten op tafel.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Oosters
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 680kcal
Porties 4personen
Ingrediënten
600gramkipfilet
300gramglutenvrije linguine bronzeSemper
400gramThaise roerbakgroente
125gramtaugé
1ui
1rode peper
1bolletjesolo knoflook
1groentebouillonblokje
100mlwater
6eieren
scheutjemelk
1blik tomatenblokjes
2blikjestomatenpureeklein
1theelepel5-spices kruiden
3eetlepelsrijstazijn
3eetlepelsgembersiroop
wokolie
peper en zout
Hoe maak je het?
Snijd de kipfilet in reepjes. Bestrooi met wat peper en zout en zet even aan de kant.
Kook de glutenvrije linguine met wat zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Ik voeg vaak voor wat extra smaak nog een bouillonblokje toe aan het water.
Snipper de ui. Snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk. Ik stop ze vaak alle drie tegelijk in de hakmolen van de staafmixer. Scheelt weer tijd.
Verhit een scheutje wokolie in de wok en fruit hierin de knoflook, ui en rode peper.
Voeg de kipfilet toe en schroei rondom dicht.
Doe de Thaise roerbakgroente erbij en roerbak 1 minuut mee.
Giet vervolgens de tomatenblokjes bij het geheel samen met de tomatenpuree, gembersiroop, rijstazijn, 5-spices kruiden, groentebouillonblokje en water.
Breng het geheel zachtjes aan de kook.
Klop intussen de eieren los met een scheutje melk en wat peper en zout naar smaak.
Verhit een scheutje wokolie in een koekenpan en roerbak de eieren tot roerei.
Schep het ei samen met de taugé bij de zoetzure kip met groente en roer goed door elkaar.
Verdeel de noedels over de borden en schep er de zoetzure kip en ei bovenop.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie.