Een heerlijk recept voor glutenvrij nasi goreng met kipsaté. Het is een klusje, maar dan heb ik je wel iets super lekkers op tafel. De saté kan je eventueel ook een dag van te voren maken. Scheelt weer wat tijd ;-).
Glutenvrije boemboe zoeken was even een klusje, maar ik heb er een aantal voor je gevonden. Namelijk eigen merk van Lidl (Kania), boemboe voor nasi goreng van Kokki Djawa (te koop bij o.a. AH en Vomar) en de boemboe nasi goreng van de Jumbo.
Nasi goreng met kipsaté
Lekker, makkelijk en glutenvrij.
Calorieën p.p.
Porties 6 personen
Ingrediënten
- 400 gram rijst
- 200 gram achterham plakjes glutenvrij
- 450 gram nasi groente
- 4 kipfilets
- 3 eieren
- scheutje melk
- Boemboe Nasi Goreng
- knoflookpuree
- rode peper gemak AH
- Djintan
- wokolie
- zout
- ketjap manis glutenvrij
- Sambal oelek
- 1 bolletje Chinese knoflook (of 2 teentjes knoflook)
- 1 ui
- Satésaus of pindasaus.
Hoe maak je het?
- Snij de 2 grote kipfilet in blokjes voor de saté. Doe deze in een kom of schaal en voeg een flinke scheut ketjap bij. Snij de ui en de knoflook grof en voeg deze bij de kipfilet. Voeg een eetlepel sambal oelek toe. Schep het geheel even goed om en laat ongeveer een half uur marineren.
- Klop de eieren los met de melk. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de omelet aan beide kanten bruin.
- Snij de kipfilet in kleine blokjes en kruid deze naar smaak met de Djintan (gemalen komijnzaad). Snij de plakjes ham in vierkantjes.
- Zet water met zout op voor de rijst.
- Verhit een scheutje wokolie in een wok of hapjes pan en wok de kipfilet rondom bruin. Voeg de ham toe en wok deze even een minuutje mee. Voeg nu een beetje knoflookpuree en een beetje rode peper gemak toe naar smaak.
- Schep het geheel even om. Voeg nu de nasi groente toe en wok het geheel een paar minuutjes mee.
- Kook ondertussen de rijst (ik gebruik altijd Pandan rijst) in 10 minuten gaar, giet deze af in een vergiet en doe de rijst weer terug in de pan. Laat de rijst met de deksel op de pan even 10 minuten staan.
- Voeg nu de boemboe bij de kip, ham en nasigroente en schep alles even goed door. Snij de omelet in kleine stukjes en voeg deze bij de nasi mix. Voeg nu de rijst toe en wok alles even goed door.
- Verhit ondertussen in een hapjespan of koekenpan een scheutje wokolie. Haal de blokjes kipsaté uit de marinade en bak deze rondom bruin. Voeg nu de kant-en-klare saté saus toe en laat op een laag vuur even door sudderen.
- Klaar is je nasi goreng met kipsaté.
- Eet smakelijk!
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?Laat het ons weten via @sophieglutenvrij of tag #sophieglutenvrij!
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Nasi goreng met kipsaté
Portie grootte
0 g
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
0
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
0
g
0
%
Verzadigd vet
0
g
0
%
Transvet
0
g
Meerv. onverz. vet
0
g
Enkelv. onverz. vet
0
g
Cholesterol
0
mg
0
%
Natrium
0
mg
0
%
Kalium
0
mg
0
%
Koolhydraten
0
g
0
%
Vezel
0
g
0
%
Suiker
0
g
0
%
Eiwit
0
g
0
%
Vitamine A
0
IU
0
%
Vitamine C
0
mg
0
%
Calcium
0
mg
0
%
IJzer
0
mg
0
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag
Meer glutenvrije recepten van Sophie Glutenvrij vind je via deze link
Het gerecht is zeer goed in de smaak gevallen. Bedankt voor het delen!
Omdat we niet gewend zijn aan pittig eten hebben we de rode peper achterwege gelaten en ipv een eetlepel sambal een theelepel gedaan, maar alsnog vonden we het erg pittig. Gelukkig was het nog wel te doen.
Ipv nasi kruiden van de Lidll heb ik bij een toko nasi kruiden gehaald.
Al met al, een leuke uitbreiding voor de glutenvrije keuken! Thanks!