• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij
  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Kipgerechten, Visgerechten, Vleesgerechten  /  23 december 2016

Vlees en vis paneren

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Vlees en vis paneren

Toen Sophie de diagnose coeliakie kreeg, mochten ineens heel veel soorten vlees en vis niet meSchnitzels panerener waaronder de gepaneerde varianten. Er zat dus niets anders op dan het zelf te gaan doen. Het was even omschakelen, maar eigenlijk is het gewoon vrij eenvoudig.

Wat heb je nodig?
– ongepaneerde varkensschnitzel, kalkoenschnitzel, kipfilet, kabeljauw, schelvis, koolvis etc.
– 2 eieren
– glutenvrij paneermeel
– glutenvrije bloem (optioneel)
– peper en zout

Klop de eieren los. Meng het zout en de peper naar smaak met het paneermeel.
Snij kipfilets in de lengte even door en leg ze onder een laagje vershoudfolie. Rol er even over heen met een zware deegroller of sla de kipfilets plat met een pannetje.

img_1706 img_1707Haal het vlees, kip, kalkoen of de vis door het los geklopte ei en vervolgens door de paneermeel.

Schud het overtollige paneermeel van het vlees of de vis en herhaal indien nodig, dus weer door het ei en dan door de paneermeel. Bak vervolgens het gepaneerde vlees of de -vis in olie of boter in een koekenpan.

Voor een iets steviger korstje kan je er voor kiezen om het vlees eerst door de bloem te halen, daarna door het ei en vervolgens door het paneermeel.

Variaties:
Uiteraard kan je vele variaties bedenken voor het paneren of van een laagje voorzien van vlees en vis.
Je kan bijvoorbeeld het paneermeel vervangen door cornflakes om bijvoorbeeld een kip krokant schnitzel te maken.
Ik gebruik vaak de cornflakes van Consenza, maar een andere glutenvrij variant is uiteraard ook prima. Leg de cornflakes op een plank onder een theedoek en sla (met een pannetje) of rol (met een deegroller) ze wat fijner. Voeg wat peper en zout naar smaak toe aan de cornflakes. Haal het vlees, kip, kalkoen of vis door de bloem, daarna door het los geklopte ei en vervolgens door de cornflakes. Bak ze vervolgens in de boter of olie in een koekepan gaar.

Naast peper en zout kan je natuurlijk ook allerlei andere kruiden gebruiken om zo een heerlijke kruidenkorst op je vlees of vis te maken zoals bijvoorbeeld basilicum, koriander, kummel, paprikapoeder, knoflookpoeder, Provençaalse kruiden, Italiaanse kruiden, kerriepoeder, cajunkruiden etc. Ook is een combinatie van cornflakes/paneermeel met Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden heel erg lekker. De mogelijkheden zijn eindeloos.

img_1711



Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • glutenvrij
  • glutenvrij paneermeel
  • glutenvrije cornflakes
  • glutenvrije kip krokant schnitzel
  • glutenvrije kipschnitzel
  • glutenvrije schnitzel
  • glutenvrije vis

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Kerstontbijt op de peuterspeelzaal
Nasi goreng met kipsaté glutenvrij

5 comments

  • Janine
    8 februari 2018

    Wat is GlutenVrije bloem? Als ik zoek dan komt er uit een resultaten boekweitmeel, amandelmeel, amandelmeel, keukenmeel (consenza)
    Even door de bomen het bos niet zien…

    Reply
    • Audrey
      8 februari 2018

      Beste Janine,

      Dat begrijp ik. Glutenvrije bloem is vaak een samenstelling van diverse melen en zetmelen. Ik gebruik zelf altijd de glutenvrije bloem van het merk Doves Farm. Deze is o.a. online te koop bij diverse glutenvrije webshops.

      Groetjes Audrey

      Reply
      • Janine
        10 februari 2018

        Ik ben op dit moment even afhankelijk van Jumbo en AH, is dat bijv. de AH Vrij van gluten meelmix ook goed?

        Wij hebben al heel veel aan je website voor onze 2 jarige Sophie

        Mark en Janine

        Reply
        • Janine
          10 februari 2018

          Ik heb nu in mijn winkelmanager Jumbo consenza glutenvrije keukenmeel.
          Hopelijk kan ik daarmee de kipnuggets maken, we gaan het uitproberen!

          Reply
          • Audrey
            10 februari 2018

            Hoi Janine,
            sorry voor mijn late reactie. Keukenmeel van Consenza kan prima hoor.

            Groetjes Audrey

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 22 t/m 28 februari

glutenvrij weekmenu 2021-8

Onze nieuwste recepten

  • kerrie nasi met kip en eiKerrie nasi met kip en ei
  • andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjesAndijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes
  • Hollandse krieltjes schotel met gehaktHollandse krieltjes schotel met gehakt
  • penne met tomaten-mascarponesaus en gehaktPenne met tomaten-mascarponesaus en gehakt
  • andijvieschotel met kip, krieltjes en baconAndijvieschotel met kip, krieltjes en bacon

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 159 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands