Een mega lekkere Mexicaanse rijstschotel met chipolataworstjes welke ook nog eens snel op tafel staat. Lekker met tortillachips
Ja, we hebben er weer eentje hoor. Een heerlijk glutenvrij recept wat door de zeer strenge jury (onze Sophie) beoordeeld is met het keurmerk kidsproof. Namelijk deze zalige Mexicaanse rijstschotel met chipolataworstjes. Yes! Boordevol heerlijke groente, welke helaas vakkundig aan de kant werden gewerkt. Chipolataworstjes, welke uiteraard wel naar binnen gingen. Een heerlijk kruidig sausje erdoor gemaakt van onder andere tomatenpuree, komijn, paprikapoeder en chilipoeder welke zo heerlijk in de pandanrijst trekt. En natuurlijk wat mais en zwarte bonen voor die heerlijke Mexican style smaak. Serveer er wat tortillachips bij samen met een frisse salade en je hebt een top maaltijd.
Wil je deze super lekkere Mexicaanse rijstschotel met chipolataworstjes ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Mexicaanse rijstschotel met chipolataworstjes
Ingrediënten
- 400 gram pandanrijst
- 1 rode punt paprika
- 1 groene paprika
- 1 prei
- 1 blikje mais 200 gram
- 1 blikje zwarte bonen 400 gram
- 16 chipolataworstjes
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 6 takjes koriander
- 2 blikjes tomatenpuree á 70 gram
- ½ theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1½ theelepel gemalen komijn
- 1 snufje nootmuskaat
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met het groentebouillonblokje en wat zout naar smaak.
- Snipper de rode ui.
- Snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
- Vervolgens snijd je de prei in dunne ringen en beide paprika's in blokjes.
- Giet de mais en zwarte bonen in een zeef en spoel af met koud water. Laat ze even uitlekken.
- Snijd de chipolataworstjes in stukjes van ongeveer 1,5 cm.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de rode ui, knoflook en rode peper.
- Voeg de chipolataworstjes toe samen met de gemalen komijn, paprika poeder, nootmuskaat en chilipoeder en bak rondom bruin.
- Voeg vervolgens de paprika's, prei, mais en zwarte bonen toe en roerbak 2 minuutjes mee.
- Schep de tomatenpuree bij het geheel en breng op smaak met wat peper en zout.
- Haal de blaadjes van de koriander af en scheur ze in stukjes. Voeg deze toe aan de chipolataworstjes met groente.
- Meng als laatste de rijst door het geheel en serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer Mexicaanse glutenvrije recepten zoals deze heerlijke Mexicaanse rijstschotel met chipolataworstjes? Probeer dan ook eens onze chili con carne, burittos of enchiladas.
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. Maar dat niet alleen. Ook reviews, tips en soms ook nog eens een leuke winactie.
Heerlijk, het hele gezin smult ervan. Het is een keer iets anders dan de standaard maaltijden.
Hi Fleur,
Wat fijn om te horen dat ons recept zo goed bevalt. Enjoy!
Liefs Audrey en Sophie