Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Mexicaanse rijstschotel met chipolataworstjes
4,58
van
7
Stemmen
Een mega lekkere Mexicaanse rijstschotel met chipolataworstjes welke ook nog eens snel op tafel staat. Lekker met tortillachips.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
40
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Mexicaans
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
1088
kcal
Porties
8
personen
Ingrediënten
400
gram
pandanrijst
1
rode punt paprika
1
groene paprika
1
prei
1
blikje
mais
200 gram
1
blikje
zwarte bonen
400 gram
16
chipolataworstjes
1
rode ui
3
teentjes
knoflook
1
rode peper
6
takjes
koriander
2
blikjes
tomatenpuree
á 70 gram
½
theelepel
chilipoeder
1
eetlepel
paprikapoeder
1½
theelepel
gemalen komijn
1
snufje
nootmuskaat
peper
zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met het groentebouillonblokje en wat zout naar smaak.
Snipper de rode ui.
Snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
Vervolgens snijd je de prei in dunne ringen en beide paprika's in blokjes.
Giet de mais en zwarte bonen in een zeef en spoel af met koud water. Laat ze even uitlekken.
Snijd de chipolataworstjes in stukjes van ongeveer 1,5 cm.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de rode ui, knoflook en rode peper.
Voeg de chipolataworstjes toe samen met de gemalen komijn, paprika poeder, nootmuskaat en chilipoeder en bak rondom bruin.
Voeg vervolgens de paprika's, prei, mais en zwarte bonen toe en roerbak 2 minuutjes mee.
Schep de tomatenpuree bij het geheel en breng op smaak met wat peper en zout.
Haal de blaadjes van de koriander af en scheur ze in stukjes. Voeg deze toe aan de chipolataworstjes met groente.
Meng als laatste de rijst door het geheel en serveer direct.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
chipolotaworstjes, glutenvrij, maïs, makkelijk recept, Mexicaans, paprika, rijstschotel, zwarte bonensaus
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Mexicaanse rijstschotel met chipolataworstjes
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
1088
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
73
g
112
%
Verzadigd vet
26
g
163
%
Cholesterol
170
mg
57
%
Natrium
2852
mg
124
%
Kalium
1186
mg
34
%
Koolhydraten
65
g
22
%
Vezel
7
g
29
%
Suiker
6
g
7
%
Eiwit
41
g
82
%
Vitamine A
1699
IU
34
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
10
mg
50
%
Vitamin B5
2
mg
20
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
2
µg
33
%
Vitamine C
58
mg
70
%
Vitamine E
2
mg
13
%
Vitamine K
17
µg
16
%
Calcium
106
mg
11
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
82
µg
21
%
IJzer
6
mg
33
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
91
mg
23
%
Fosfor
491
mg
49
%
Selenium
65
µg
93
%
Zink
5
mg
33
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag