Kindermacaroni, glutenvrij, lekker, makkelijk en snel

Dit recept kreeg ik regelmatig van mijn moeder voorgeschoteld en het is altijd een van mijn favorieten gebleven. Het is lekker, makkelijk en snel. Erg handig als je even wat minder tijd hebt om te koken. Tegenwoordig maak ik regelmatig een glutenvrije variant voor Sophie en noemen we het “Kindermacaroni”.

Wil je onze kindermacaroni ook eens maken? Je vind ons recept hieronder.



Kindermacaroni glutenvrij

Een heerlijk gluten- en lactosevrij macaroni gerecht waar ook de kids erg dol op zijn.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 6 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediƫnten

  • 500 gram glutenvrije macaroni
  • 250 gram schouderham blokjes
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 1 runderbouillonblokje
  • 3 eieren
  • scheutje melk
  • olie of boter om in te bakken
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • knoflookpuree
  • rode peperpuree
  • oregano
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Klop de eieren met een scheutje melk los in een kom. Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en bak de omelet aan beide kanten gaar en bruin. Leg de omelet op een bord of snijplank en zet even aan de kant.
  2. Snipper de ui en snijd de paprika's in blokjes. Snijd de omelet in reepjes. Verhit een beetje olie of boter in een wok. Fruit de ui ongeveer 1 minuut. Voeg de hamblokjes toe en roerbak deze samen met de ui zo'n 2 minuten. Voeg nu de paprika toe en bak deze nog zo'n 3 minuten mee. Voeg als laatste de omelet reepjes toe.
  3. Zet ondertussen een pan water met wat zout en een bouillonblokje op het vuur voor de macaroni en kook vervolgens de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Giet in een steelpannetje de gezeefde tomaten en laat dit langzaam warm worden. Voeg nu de knoflook- en de rode peperpuree toe en laat dit door de saus opnemen. Voeg nu oregano, peper en zout naar smaak toe. Klaar is je saus!
  5. Meng nu de paprika, ham, ui en ei door de macaroni elleboogjes en klaar is de kindermacaroni.

Notities

De saus serveer ik altijd apart bij de macaroni, maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de saus gewoon door de macaroni te mengen.

Vaak houden wij wat over van de kindermacaroni wat vervolgens in porties in de vriezer gaat.

Eet smakelijk!

Meer glutenvrije recepten vind je in onze recepten index.



Sophie Glutenvrij vind je ook op Facebook en Instagram. Volgens jullie ons al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code