Een heerlijk gluten- en lactosevrij macaroni gerecht waar ook de kids erg dol op zijn.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 6personen
Ingrediënten
500gramglutenvrije macaroni
250gramschouderham blokjes
1groene paprika
1rode paprika
1grote ui
1runderbouillonblokje
3eieren
scheutje melk
olie of boter om in te bakken
1pakje gezeefde tomaten
knoflookpuree
rode peperpuree
oregano
peper en zout
Hoe maak je het?
Klop de eieren met een scheutje melk los in een kom. Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en bak de omelet aan beide kanten gaar en bruin. Leg de omelet op een bord of snijplank en zet even aan de kant.
Snipper de ui en snijd de paprika's in blokjes. Snijd de omelet in reepjes. Verhit een beetje olie of boter in een wok. Fruit de ui ongeveer 1 minuut. Voeg de hamblokjes toe en roerbak deze samen met de ui zo'n 2 minuten. Voeg nu de paprika toe en bak deze nog zo'n 3 minuten mee. Voeg als laatste de omelet reepjes toe.
Zet ondertussen een pan water met wat zout en een bouillonblokje op het vuur voor de macaroni en kook vervolgens de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Giet in een steelpannetje de gezeefde tomaten en laat dit langzaam warm worden. Voeg nu de knoflook- en de rode peperpuree toe en laat dit door de saus opnemen. Voeg nu oregano, peper en zout naar smaak toe. Klaar is je saus!
Meng nu de paprika, ham, ui en ei door de macaroni elleboogjes en klaar is de kindermacaroni.
Opmerkingen
De saus serveer ik altijd apart bij de macaroni, maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de saus gewoon door de macaroni te mengen.Vaak houden wij wat over van de kindermacaroni wat vervolgens in porties in de vriezer gaat.Eet smakelijk!