Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Kerrie nasi met kip en ei
4,60
van
5
Stemmen
Een super lekkere glutenvrije kerrie nasi met kip en ei welke je binnen 30 minuten op tafel hebt staan en ook nog eens kidsproof is.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
546
kcal
Porties
6
personen
Ingrediënten
350
gram
pandanrijst
450
gram
kipfilet
150
gram
achterham
plakjes
1
grote
winterpeen
200
gram
doperwten
diepvries
6
lente-uitjes
6
eieren
1
scheutje
melk
2
sjalotjes
1
bolletje
solo knoflook
1
rode peper
1½
eetlepel
kerriepoeder
1
kippenbouillonblokje
3
eetlepels
water
wokolie
peper
zout
Hoe maak je het?
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking in ruim water met wat zout en het kippenbouillonblokje.
Snipper intussen de sjalotjes.
Snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
Snijd de winterpeen in blokjes en de lente-uitjes in ringetjes.
Vervolgens snijd je de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
Als laatste snijd je de plakjes achterham in blokjes.
Verhit een scheutje wokolie in de wok en fruit hierin de sjalotjes, rode peper en knoflook.
Voeg de kipfilet toe samen met de winterpeen en kerriepoeder. Roerbak totdat de kipfilet aan alle kanten is aangebakken.
Klop de eieren los met een scheutje melk en wat peper en zout naar smaak.
Verhit een scheutje wokolie in een koekenpan en roerbak hierin de eieren.
Doe de doperwten bij de kip samen met de lente-uitjes, roerei en ham. De doperwten mogen nog bevroren zijn, dit komt in de wok vanzelf goed.
Voeg 3 eetlepels water toe en roer alles goed door elkaar.
Zet het vuur laag en voeg de rijst toe.
Roer nogmaals alles goed door elkaar totdat alle rijst mooi geel gekleurd is.
Serveer direct.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
basmatirijst, doperwten, ei, glutenvrij, ham, kerrie, kerrierijst, kidsproof, lente-uitjes, nasi, snel op tafel, winterpeen, zonder gluten
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Kerrie nasi met kip en ei
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
546
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
14
g
22
%
Verzadigd vet
4
g
25
%
Transvet
1
g
Cholesterol
244
mg
81
%
Natrium
1765
mg
77
%
Kalium
685
mg
20
%
Koolhydraten
59
g
20
%
Vezel
4
g
17
%
Suiker
6
g
7
%
Eiwit
43
g
86
%
Vitamine A
957
IU
19
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
13
mg
65
%
Vitamin B5
2
mg
20
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamine C
30
mg
36
%
Vitamine D
2
µg
13
%
Vitamine E
2
mg
13
%
Vitamine K
65
µg
62
%
Calcium
144
mg
14
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
76
µg
19
%
IJzer
4
mg
22
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
75
mg
19
%
Fosfor
480
mg
48
%
Selenium
51
µg
73
%
Zink
3
mg
20
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag