Kabeljauw met broccoli en aardappels uit de oven

Deze kabeljauw met broccoli en aardappels uit de oven moet je echt een keer geproefd hebben. Lekker met paprika, rode ui, crème fraîche, knoflook en dille. Deze kabeljauw ovenschotel is echt een van mijn favoriete gerechten en staat dan ook regelmatig bij ons op het menu.

Al trek gekregen? Scroll dan snel naar beneden voor het recept! Jammie!

 



Kabeljauw met broccoli en aardappels uit de oven

Een heerlijke glutenvrije ovenschotel met vis, aardappels en diverse groente voor het hele gezin.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 700 gram aardappels
  • 500 gram kabeljauw (diepvries)
  • 1 rode punt paprika
  • 1 kleine stronk broccoli
  • 1 rode ui
  • 1 bolletje knoflook
  • 200 ml crème fraîche
  • 6 takjes tijm
  • 10 takjes dille
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Laat de kabeljauw een aantal uur van te voren ontdooien en uitlekken in een vergiet. Dit kan eventueel ook een avond van te voren in de koelkast.

  2. Schil de aardappels en snijd ze in schijfjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de aardappels en broccoli gedurende 5 minuten met wat zout. Stoom de aardappels droog en zet even aan de kant.

  3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  4. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in ringen. Snijd de rode ui in stukjes.

  5. Doe de crème fraîche in een kom en kruid met wat peper en zout naar smaak. Haal de blaadjes van de dille en de tijm en voeg deze toe aan de crème fraîche.

    Snijd de knoflook zo fijn mogelijk en roer dit door de crème fraîche.

  6. Leg de paprika, rode ui en broccoli onderin een ovenschaal.

  7. Kruid de kabeljauw aan beide zijden met wat peper en zout naar smaak en leg deze bovenop de groente.

  8. Verdeel de crème fraîche over de kabeljauw en groente.

  9. Leg nu de aardappelplakjes dakpansgewijs bovenop de kabeljauw.

  10. Laat de kabeljauw met broccoli en aardappels gedurende 25 minuten gaar worden in het midden van de oven.

    Eet smakelijk!

Notities

Om de ovenschotel ook lactosevrij te maken gebruik ik de crème fraîche van MinusL of Arla.

Veel kookplezier en eet smakelijk!

Liefs Audrey

Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je in onze recepten index.

 

Wil je vanaf nu geen recept of bericht meer missen van Sophie Glutenvrij? Abonneer je dan op onze website. Dit kan onderaan de homepage.



3 thoughts on “Kabeljauw met broccoli en aardappels uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code