Een super lekkere en vooral makkelijke kabeljauw met broccoli en aardappels uit de oven. Slechts 30 minuten voorbereiding en de oven neemt de laatste 25 minuten voor haar rekening.
Deze kabeljauw met broccoli en aardappels uit de oven moet je echt een keer geproefd hebben. Lekker met paprika, rode ui, crème fraîche, knoflook en dille. Deze kabeljauw ovenschotel is echt een van mijn favoriete gerechten en staat dan ook regelmatig bij ons op het menu.
Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de crème fraîche door een lactosevrije variant zoals MinusL of Arla. Liever helemaal geen melk. Alpro Nature werkt ook prima als vervanging voor de crème fraîche in dit recept
Al trek gekregen? Scroll dan snel naar beneden voor het recept! Jammie!
Kabeljauw met broccoli en aardappels uit de oven
Ingrediënten
- 700 gram aardappels
- 500 gram kabeljauw (diepvries)
- 1 rode punt paprika
- 1 kleine stronk broccoli
- 1 rode ui
- 1 bolletje knoflook
- 200 ml crème fraîche
- 6 takjes tijm
- 10 takjes dille
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Laat de kabeljauw een aantal uur van te voren ontdooien en uitlekken in een vergiet. Dit kan eventueel ook een avond van te voren in de koelkast.
- Schil de aardappels en snijd ze in schijfjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de aardappels en broccoli gedurende 5 minuten met wat zout. Stoom de aardappels droog en zet even aan de kant.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in ringen. Snijd de rode ui in stukjes.
- Doe de crème fraîche in een kom en kruid met wat peper en zout naar smaak. Haal de blaadjes van de dille en de tijm en voeg deze toe aan de crème fraîche.Snijd de knoflook zo fijn mogelijk en roer dit door de crème fraîche.
- Leg de paprika, rode ui en broccoli onderin een ovenschaal.
- Kruid de kabeljauw aan beide zijden met wat peper en zout naar smaak en leg deze bovenop de groente.
- Verdeel de crème fraîche over de kabeljauw en groente.
- Leg nu de aardappelplakjes dakpansgewijs bovenop de kabeljauw.
- Laat de kabeljauw met broccoli en aardappels gedurende 25 minuten gaar worden in het midden van de oven.Eet smakelijk!
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Op zoek naar nog meer makkelijke, snelle en glutenvrije recepten zoals deze super lekkere ovenschotel met kabeljauw en broccoli? Kijk dan ook eens op onze pagina met klaar in 45 minuten recepten.
Wil je vanaf nu geen recept of bericht meer missen van Sophie Glutenvrij? Abonneer je dan op onze website. Dit kan onderaan de homepage.
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je natuurlijk al onze glutenvrije recepten, maar ook reviews, tips, glutenvrije aanbieding, soms een leuke win actie en natuurlijk een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.
Broccoli staat niet bij de ingrediënten 😉 Een heel bolletje knoflook??Dus dsn een stuk of 8 teentjes???
Ah, lekker suf. Zal het even aanpassen. Met bolletjes knoflook bedoel ik de Chinese knoflook. In plaats van een bolletje kun je ook 2 teentjes nemen.