• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij
  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Ovenschotels, Visgerechten  /  5 oktober 2017

Kabeljauw met broccoli en aardappels uit de oven

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Kabeljauw met broccoli en aardappels uit de oven

Deze kabeljauw met broccoli en aardappels uit de oven moet je echt een keer geproefd hebben. Lekker met paprika, rode ui, crème fraîche, knoflook en dille. Deze kabeljauw ovenschotel is echt een van mijn favoriete gerechten en staat dan ook regelmatig bij ons op het menu.

Al trek gekregen? Scroll dan snel naar beneden voor het recept! Jammie!

 



Afdrukken Pin
3 van 1 stem

Kabeljauw met broccoli en aardappels uit de oven

Een heerlijke glutenvrije ovenschotel met vis, aardappels en diverse groente voor het hele gezin.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 700 gram aardappels
  • 500 gram kabeljauw (diepvries)
  • 1 rode punt paprika
  • 1 kleine stronk broccoli
  • 1 rode ui
  • 1 bolletje knoflook
  • 200 ml crème fraîche
  • 6 takjes tijm
  • 10 takjes dille
  • peper en zout

Instructies

  • Laat de kabeljauw een aantal uur van te voren ontdooien en uitlekken in een vergiet. Dit kan eventueel ook een avond van te voren in de koelkast.
  • Schil de aardappels en snijd ze in schijfjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de aardappels en broccoli gedurende 5 minuten met wat zout. Stoom de aardappels droog en zet even aan de kant.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in ringen. Snijd de rode ui in stukjes.
  • Doe de crème fraîche in een kom en kruid met wat peper en zout naar smaak. Haal de blaadjes van de dille en de tijm en voeg deze toe aan de crème fraîche.
    Snijd de knoflook zo fijn mogelijk en roer dit door de crème fraîche.
  • Leg de paprika, rode ui en broccoli onderin een ovenschaal.
  • Kruid de kabeljauw aan beide zijden met wat peper en zout naar smaak en leg deze bovenop de groente.
  • Verdeel de crème fraîche over de kabeljauw en groente.
  • Leg nu de aardappelplakjes dakpansgewijs bovenop de kabeljauw.
  • Laat de kabeljauw met broccoli en aardappels gedurende 25 minuten gaar worden in het midden van de oven.
    Eet smakelijk!

Notities

Om de ovenschotel ook lactosevrij te maken gebruik ik de crème fraîche van MinusL of Arla.
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey

Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je in onze recepten index.

 

Wil je vanaf nu geen recept of bericht meer missen van Sophie Glutenvrij? Abonneer je dan op onze website. Dit kan onderaan de homepage.



Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • broccoli
  • coeliakie
  • glutenvrij
  • glutenvrij recept
  • kabeljauw
  • ovenschotel

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

1 jaar glutenvrij!
Gingerbread koekjes (peperkoekmannetje) glutenvrij

2 comments

  • Patricia
    3 maart 2018

    Broccoli staat niet bij de ingrediënten 😉 Een heel bolletje knoflook??Dus dsn een stuk of 8 teentjes???

    Reply
    • Audrey
      3 maart 2018

      Ah, lekker suf. Zal het even aanpassen. Met bolletjes knoflook bedoel ik de Chinese knoflook. In plaats van een bolletje kun je ook 2 teentjes nemen.

      Reply

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 22 t/m 28 februari

glutenvrij weekmenu 2021-8

Onze nieuwste recepten

  • kerrie nasi met kip en eiKerrie nasi met kip en ei
  • andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjesAndijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes
  • Hollandse krieltjes schotel met gehaktHollandse krieltjes schotel met gehakt
  • penne met tomaten-mascarponesaus en gehaktPenne met tomaten-mascarponesaus en gehakt
  • andijvieschotel met kip, krieltjes en baconAndijvieschotel met kip, krieltjes en bacon

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 159 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands