Een heerlijke glutenvrije Italiaanse quiche met parmaham en courgette, die je echt een keertje geproefd moet hebben.
De laatste keer dat ik een quiche heb gemaakt is toch minstens een jaar geleden als het al niet langer is. Waarom? Ik denk dat het in mijn hoofd ineens een stuk bewerkelijker was geworden dan het daadwerkelijk is. Zeker als je kant-en-klaar glutenvrij bladerdeeg gebruikt is het eigenlijk heel eenvoudig. Slecht een klein half uur voorbereiding en de oven neemt de laatste 30 tot 40 minuten uit handen. Handig toch?
Voor deze zalige Italiaanse quiche heb ik wederom het glutenvrije bladerdeeg van Lieke is vrij gebruikt. Wat een top product is dat zeg. Ook kleine Sophie is er dol op. “Mama, lekker crunchy hé?” zei ze gisteren tijdens het eten van deze glutenvrij hartige taart. Geweldig toch?
Onze Italiaanse quiche heb ik gevuld met parmaham, courgette, rode ui en paprika. Daarna verder opgevuld met een mengsel van ei en room. Vervolgens afgetopt met plakjes cherry tomaat, blokjes mozzarella en een laag Parmezaanse kaas. Daarna een poosje de oven in en smullen maar. Lekker met bijvoorbeeld een soepje of een frisse salade voor erbij.
Quiche is niet alleen een heerlijk hoofdgerecht of buffetgerecht, maar natuurlijk ook een uitstekende lunch. Je kunt het zowel warm als koud eten. Wil je onze Italiaanse quiche met parmaham en courgette ook eens maken? Je vind het recept hieronder.
Italiaanse quiche met parmaham en courgette
Ingrediënten
- 7 plakjes glutenvrij bladerdeeg
- 1 bol mozzarella
- 1 courgette
- 1 rode punt paprika
- 6 cherry tomaten
- 100 gram parmaham
- 1 rode ui
- 5 eieren
- 150 ml kookroom
- 1 eetlepel glutenvrij paneermeel
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- Parmezaanse kaas
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Laat de plakjes bladerdeeg 10 minuten ontdooien op het aanrecht.
- Snijd de courgette in plakjes, de mozzarella in blokjes en de parmaham in stukjes.
- Snijd de rode ui in halve ringen, de paprika in reepjes en de cherry tomaten in plakjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan.
- Leg de plakjes courgette in de koekenpan en bestrooi met wat peper en zout.
- Voeg de rode ui en paprika toe en bak een paar minuutjes mee.
- Haal de courgette, paprika en rode ui uit de pan en laat deze uitlekken op wat keukenpapier.
- Doe nu de stukjes parmaham in dezelfde koekenpan en bak een paar minuutjes totdat de ham knapperig is.
- Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius.
- Klop intussen ook de eieren los met de kookroom, Italiaanse kruiden en wat peper en zout naar smaak.
- Vet een quiche vorm in met wat boter en leg hierin de plakjes bladerdeeg. Druk de randjes goed tegen elkaar zodat je een egale bodem krijgt.
- Bestrooi de bodem met het glutenvrij paneermeel.
- Verdeel de groente en parmaham over de bodem en giet hier het eimengsel overheen.
- Strooi de blokjes mozzarella over de quiche.
- Leg vervolgens de plakjes cherry tomaat op de quiche.
- Rasp als laatste een flinke laag Parmezaanse kaas erover heen.
- Zet de quiche in het midden van de oven in laat in zo'n 30 tot 40 minuten goudbruin en gaar worden.
- De quiche is klaar als al het ei gestold is.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Wil je nog meer van onze hartige taarten proeven? Probeer dan ook eens onze rijsttaart met prei, ham en kaas, de aardappeltaart met andijvie, kruidenroomkaas en spekjes of de quiche met broccoli, zalm en cherry tomaten.
Volgen jullie ons ook al op Social Media?