Indiase tikka masala, gewoon gluten- en lactosevrij

Deze heerlijke Indiase tikka masala is wederom een van de wereldgerechten. Hoewel?! Zojuist ontdekte ik dat deze pakjes van Knorr niet meer in de supermarkt verkocht worden. Ach ja, zelf maken is toch veel lekkerder en onze variant is uiteraard gluten- en lactosevrij. Ook is dit recept wederom helemaal niet zo moeilijk en vrij snel om te maken. Kleine Sophie heeft ook weer gesmuld en daar doe je het als mama toch voor ;-).

Heerlijk met zelfgemaakt glutenvrij naanbrood, basmatirijst en bijvoorbeeld wat komkommer raita.

Vind je het leuk om deze kip tikka masala ook eens te maken? Scroll dan snel verder voor ons recept!



Indiase tikka masala

De allerlekkerste gluten- en lactosevrije kip tikka masala maak je uiteraard heel makkelijk zelf.

Gang Hoofdgerecht, Kipgerecht
Keuken Glutenvrij, Indiaas, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Rusttijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • De marinade:
  • 700 gram kipfilet
  • 4 theelepels garam masala
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepels cayennepeper
  • 2 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels lactosevrije volle yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • ........ ......... .......................................................
  • De saus:
  • 2 uien
  • 2 bolletjes Chinese knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 cm gember
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel garam masala
  • 200 ml kokosmelk
  • 6 eetlepels lactosevrije volle yoghurt AH
  • 10 gram verse koriander
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Snijd de kipfilet in blokjes.

  2. Meng in een kom de garam masala, paprikapoeder, cayennepeper, limoensap, yoghurt en wat peper en zout.

  3. Voeg hier de kipfilet blokjes aan toe, meng goed door en laat deze minstens een half uur marineren.

  4. Snipper intussen de ui, knoflook, gember en rode peper. Ik heb ze weer gewoon in de hakmolen van de staafmixer gestopt, want ze gaan straks toch samen de pan in.

  5. Hak nu ook de koriander fijn.

  6. Verhit een scheutje olie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook, rode peper en gember.

  7. Schep nu de kip samen met de marinade in de wok en bak deze rondom aan.

  8. Voeg nu de kokosmelk, yoghurt, kurkuma, gemalen komijn, fijngehakte koriander, garam masala en wat peper en zout naar smaak toe.

  9. Laat de Indiase tikka masala nog zo'n 15 minuten rustig door pruttelen. Roer regelmatig even door.

Notities

Serveer de kip tikka masala met basmati rijst en glutenvrij naanbrood.

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey

Ben je op zoek naar nog meer kookinspiratie zoals deze Indiase tikka masala? Kijk dan ook eens op onze pagina met gluten- en lactosevrije wereldgerechten.



Wil je voortaan als eerste op de hoogte worden gebracht van onze nieuwste recepten? Abonneer je dan op ons blog onderaan de homepage en mis vanaf nu niets meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code