Indiase kip curry met mango, doperwten en peultjes
Nog geen beoordeling
Deze Indiase kip curry met mango, doperwten en peultjes is een mild pittig gluten- en lactosevrij curry/wokgerecht. Heerlijk met witte rijst en eventueel wat glutenvrij naanbrood.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, Kipgerecht, wokgerecht
Keuken Glutenvrij, Indiaas, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 4personen
Ingrediënten
600gramkipfilet
1mango
200gramdoperwten
100grampeultjes
4lente-uitjes
2kleinerode uien
1rode peper
1bolChinese knoflook
2eetlepelsgaram masala
400ml kokosmelk
1groente bouillonblokje
2eetlepelsvers gehakte koriander
1stukgeraspte gemberongeveer 2 bij 2 cm
1citroen
maizena
olijfolie
peper en zout
Hoe maak je het?
Snijd de knoflook en de rode peper zo fijn mogelijk. Snipper de rode ui.
Snijd de kipfilet in blokjes en de mango in stukjes.
Halveer de peultjes en snijd de lente-uitjes in ringetjes.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok. Fruit de knoflook, rode peper en de rode ui gedurende 3 minuten.
Voeg de garam masala en de geraspte gember toe en bak even mee. Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak deze rondom.Zorg ervoor dat de kip niet bruin wordt, maar wit/lichtbruin blijft.
Schep nu de doperwten, lente-uitjes en peultjes bij de kipfilet en wok alles gedurende 5 minuten. Voeg als laatste de mango stukjes toe en bak nog even 3 minuten mee.
Houd een beetje kokosmelk apart. Schenk de rest van de kokosmelk bij de kip en groenten. Snijd de citroen door de helft en knijp beide helften boven de pan uit.
Voeg het bouillonblokje toe en 2 eetlepels fijngehakte koriander.
Voeg een eetlepel maizena toe aan de kokosmelk welke je apart hebt gehouden. Maak er een papje van en giet dit bij de Indiase kip curry. Blijf roeren totdat de saus indikt.
Breng de saus verder op smaak met wat peper en zout
Laat de Indiase kip curry met mango nog ongeveer 10 minuten doorpruttelen.