Super makkelijke en oh zo lekkere glutenvrije bladerdeegtaartjes met ei, bacon en kaas welke je ook nog eens binnen een handomdraai op tafel hebt staan.
Misschien heb je ze gisteren al voorbij zien komen op Facebook en Instagram. De glutenvrije bladerdeegtaartjes met ei, bacon en kaas welke wij bij ons Paasontbijt gegeten hebben. Echt verrassend lekker geworden en helemaal niet moeilijk om te maken. Ook staan ze nog eens binnen een half uurtje op tafel.
Zoals jullie kunnen zien is dit heerlijke glutenvrije ontbijtgerecht goedgekeurd door de zeer strenge glutenvrije recepten commissie (lees Sophie) en krijgt daarmee tevens het keurmerk, kidsproof.
Taartvorm, muffin tray of omvouwen
In dit recept gebruik ik ronde taartvormpjes van 10 cm doorsnede. Oftewel tartelette vormpjes. Doordat je het bladerdeeg in deze vormpjes drukt loopt het ei er niet af. Heb je deze vormpjes niet in huis, dan kun je eventueel ook een muffinvorm gebruik waar je het bladerdeeg indrukt. Een ander alternatief is de randjes van het bladerdeeg omvouwen. Vouw deze ongeveer 1 cm naar binnen en druk deze stevig aan zodat ze niet loskomen in de oven en het ei er alsnog afloopt.
Onze glutenvrije bladerdeegtaartjes met ei, bacon en kaas heb ik redelijk eenvoudig gehouden qua ingrediënten, maar je kunt er natuurlijk allerlei heerlijke variaties op los laten. Vervang bijvoorbeeld de bacon door gerookte zalm en de geraspte kaas door mozzarella. Een combinatie met Parmezaanse kaas, tomaat en salami is ook een heerlijke optie.
Wil je deze zalige glutenvrije bladerdeegtaartjes met ei, bacon en kaas ook eens maken voor jouw glutenvrije ontbijt (of lunch ;-))? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Glutenvrije bladerdeegtaartjes met ei, bacon en kaas
Keukengerei
- taartvormpjes van 10 cm doorsnede (tartelette)
Ingrediënten
- 4 plakjes glutenvrij bladerdeeg
- 4 eieren
- 8 plakjes bacon
- geraspte kaas
- krulpeterselie
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Laat de bladerdeegplakjes 10 minuten op het aanrecht ontdooien.
- Verwarm intussen de oven voor op 180 graden Celsius.
- Leg de plakjes bladerdeeg op de taartvormpjes en druk ze voorzichtig tegen de randen van de taartvormpjes.
- Strooi in elke bladerdeeg taartje wat geraspte kaas.
- Leg daarover heen de plakjes bacon. De bacon moet over de randjes uitsteken.
- Breek voorzichtig boven elk taartje een ei en giet het bovenop de bacon.
- Zet de glutenvrije bladerdeegtaartjes met ei, bacon en kaas in de oven gedurende zo'n 15 minuten totdat het bladerdeeg goudbruin is en het ei gestold is.
- Garneer de bladerdeegtaartjes met wat krulpeterselie en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije recepten zoals deze glutenvrije ontbijttaartjes? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije ontbijtrecepten. En natuurlijk op onze pagina met paasrecepten.
Volgen jullie ons ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook de avonturen van Sophie en mij, sneak peaks naar nieuwe recepten, tips, reviews en nog veel meer.