Met gevulde eieren als hapje zit je altijd goed. Bijna iedereen lust het, ze zijn makkelijk om te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Ik heb onze eitjes eigenlijk redelijk gewoontjes gehouden. Namelijk gevulde eieren met kerrie en bieslook. Mijn gezin vind ze zo het lekkerst. Tenminste, Patrick en ik dan. Sophie poert altijd het geel eruit want dat vind ze niet zo lekker en eet alleen het eiwit op. Pff, kinderen…
Ook zijn deze gevulde eieren snel klaar. Super handig als je onverwachts visite krijgt en even een snel hapje op tafel wilt zetten. In het recept hanteer ik een afkoeltijd van ongeveer een kwartier. In de praktijk pel ik ze meestal direct na het laten schrikken met koud water. Ik heb redelijk vuurvaste vingers, dus voor mij is het niet zo’n probleem als ze nog heet zijn. Daarna snijd ik ze doormidden en laat ik ze afkoelen. Gaat net even wat sneller 😉 Maar goed, dit lukt niet bij iedereen en ik zou niet willen dat jullie blaren krijgen, dus toch maar een kwartiertje laten rusten.
Gevulde eieren zijn trouwens ook een uitstekend hapje na het paaseieren zoeken. Dat zijn er bij ons meestal best wel wat, want er moet natuurlijk wel iets in de tuin te zoeken zijn. Niet na 3 stuks klaar of zo. Nope, minstens 10 moeten het er zijn. En natuurlijk in de meest prachtige kleuren geschilderd. De eerste eitjes eten we bij het ontbijt, daarna wordt er van een paar een heerlijke eiersalade gemaakt en de laatste worden omgetoverd tot gevuld ei. Perfect!
Wil je onze makkelijke en snelle gevulde eieren met kerrie en bieslook ook eens maken? Je vind ons recept hieronder.
Gevulde eieren met kerrie en bieslook
Keukengerei
- Spuitzak
- Open star spuitmondje (open ster)
Ingrediënten
- 6 eieren
- 2 eetlepels mayonaise
- ½ theelepel kerriepoeder
- 8 sprietjes bieslook
- 4 druppels tabasco
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Kook de eieren in 12 minuten hard.
- Laat de eieren schrikken in koud water en laat ze even afkoelen.
- Pel de eieren en snijd ze in de lengte door midden.
- Schep het eigeel eruit en doe dit in een schaaltje.
- Voeg de mayonaise, kerriepoeder, tabasco en wat peper en zout naar smaak bij het eigeel.
- Knip de sprietjes bieslook fijn en voeg dit ook bij het eigeel.
- Prak alles goed door elkaar met een vork.
- Doe het eimengsel in een spuitzak en vul de eieren tot boven de rand.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Of we nog meer glutenvrije recepten met ei hebben? Zeker wel! Je vind ze allemaal op onze pagina met eiergerechten.
Volgen jullie ons ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook de avonturen van Sophie en mij, sneak peaks naar nieuwe recepten, tips, reviews en nog veel meer.










