Ja, daar is er weer eentje hoor. Zo een overheerlijk glutenvrij pasta recept welke binnen 30 minuten op tafel staat en ook nog eens makkelijk te maken is. Namelijke deze super lekkere pasta met tomaten-mascarponesaus en kalkoen welke je echt een keertje geprobeerd moet hebben. Ook bij dochterlief viel dit heerlijke glutenvrije pasta gerecht goed in de smaak, dus dat wordt een blijvertje in het Dobber weekmenu.
Vaak wordt de tomaten-mascarponesaus alleen heel basic met de pasta gegeten, maar dat vond ik persoonlijk een beetje te karig. Daarom heb ik er wat extra groenten aan toegevoegd, zoals een courgette, een grote punt paprika en nog flink wat cherry tomaten. Wil je een extra vitamine boost? Dan kun je er natuurlijk ook een frisse salade bij maken.
Voor dit recept kun je elke glutenvrije pasta nemen die je lekker vind. In dit recept heb ik de conchigliette van Sam Mills gebruikt. Ik vind die schelpjes namelijk altijd zo leuk staan in een gerecht. Het oog wilt ook wat toch? Maar je kunt natuurlijk net zo makkelijk penne, fusilli of zelf spaghetti gebruiken. Om de pasta een extra smaakje te geven voeg ik altijd een bouillonblokje toe. Wij vinden dat net even wat lekkerder.
Wil je ons recept ook eens maken? Je vind de uitgebreide beschrijving hieronder.
Pasta met tomaten-mascarponesaus en kalkoen
Ingrediënten
- 400 gram glutenvrije pasta
- 500 gram kalkoenschnitzels
- 250 gram mascarpone
- 300 gram gezeefde tomaten
- 1 ui
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 200 gram cherry tomaten
- 1 courgette
- 1 rode punt paprika
- 10 blaadjes basilicum
- 2 theelepels oregano
- peper en zout
- olijfolie
Instructies
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar met wat zout.
- Snijd de kalkoenfilet in reepjes van ongeveer 2 bij 4 cm en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
- Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de paprika en courgette in blokjes.
- Halveer de cherry tomaten.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de knoflook en ui.
- Doe de kalkoenreepjes in de pan en bak rondom aan.
- Voeg nu de paprika, courgette en cherry tomaten toe en roerbak even mee.
- Schep nu de mascarpone in de pan en schenk de gezeefde tomaten erbij.
- Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en voeg dit bij de tomaten-mascarponesaus samen met de oregano en nog wat peper en zout naar smaak.
- Laat 5 minuutjes zachtjes door koken totdat de groenten beetgaar zijn.
- Roer als laatste de glutenvrij pasta door het geheel en serveer direct.
Notities
Ben je op zoek naar nog meer snelle en makkelijke glutenvrije recepten zoals deze pasta met tomaten-mascarponesaus en kalkoen? Je vind ze allemaal op onze pagina met 30 minuten of minder maaltijden.
De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?