Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
30 minuten of minder, Pastagerechten  /  24 januari 2020

Pasta met tomaten-mascarponesaus en kalkoen

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Pasta met tomaten-mascarponesaus en kalkoen

Ja, daar is er weer eentje hoor. Zo een overheerlijk glutenvrij pasta recept welke binnen 30 minuten op tafel staat en ook nog eens makkelijk te maken is. Namelijke deze super lekkere pasta met tomaten-mascarponesaus en kalkoen welke je echt een keertje geprobeerd moet hebben. Ook bij dochterlief viel dit heerlijke glutenvrije pasta gerecht goed in de smaak, dus dat wordt een blijvertje in het Dobber weekmenu.

Vaak wordt de tomaten-mascarponesaus alleen heel basic met de pasta gegeten, maar dat vond ik persoonlijk een beetje te karig. Daarom heb ik er wat extra groenten aan toegevoegd, zoals een courgette, een grote punt paprika en nog flink wat cherry tomaten. Wil je een extra vitamine boost? Dan kun je er natuurlijk ook een frisse salade bij maken.

Voor dit recept kun je elke glutenvrije pasta nemen die je lekker vind. In dit recept heb ik de conchigliette van Sam Mills gebruikt. Ik vind die schelpjes namelijk altijd zo leuk staan in een gerecht. Het oog wilt ook wat toch? Maar je kunt natuurlijk net zo makkelijk penne, fusilli of zelf spaghetti gebruiken. Om de pasta een extra smaakje te geven voeg ik altijd een bouillonblokje toe. Wij vinden dat net even wat lekkerder.

Wil je ons recept ook eens maken? Je vind de uitgebreide beschrijving hieronder.

 



Pasta met tomaten-mascarponesaus
Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Pasta met tomaten-mascarponesaus en kalkoen

Een heerlijke glutenvrije pasta met tomaten-mascarponesaus en kalkoen. Lekker met extra cherry tomaten, paprika en courgette. Makkelijk om te maken en klaar binnen 30 minuten.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans
Sleutelwoord basilicum, cherry tomaten, courgette, gele paprika, glutenvrije pasta, kalkoenschnitzels, mascaprone
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 400 gram glutenvrije pasta
  • 500 gram kalkoenschnitzels
  • 250 gram mascarpone
  • 300 gram gezeefde tomaten
  • 1 ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 200 gram cherry tomaten
  • 1 courgette
  • 1 rode punt paprika
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 theelepels oregano
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar met wat zout.
  • Snijd de kalkoenfilet in reepjes van ongeveer 2 bij 4 cm en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
  • Snijd de paprika en courgette in blokjes.
  • Halveer de cherry tomaten.
  • Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de knoflook en ui.
  • Doe de kalkoenreepjes in de pan en bak rondom aan.
  • Voeg nu de paprika, courgette en cherry tomaten toe en roerbak even mee.
  • Schep nu de mascarpone in de pan en schenk de gezeefde tomaten erbij.
  • Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en voeg dit bij de tomaten-mascarponesaus samen met de oregano en nog wat peper en zout naar smaak.
  • Laat 5 minuutjes zachtjes door koken totdat de groenten beetgaar zijn.
  • Roer als laatste de glutenvrij pasta door het geheel en serveer direct.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

 

Ben je op zoek naar nog meer snelle en makkelijke glutenvrije recepten zoals deze pasta met tomaten-mascarponesaus en kalkoen? Je vind ze allemaal op onze pagina met 30 minuten of minder maaltijden.



De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • avondeten
  • courgette
  • glutenvrij
  • glutenvrij recept
  • kalkoen
  • makkelijk en snel
  • makkelijke maaltijd
  • mascarpone
  • paprika
  • pasta
  • snel recept
  • tomaten
  • wat eten we vandaag?
  • zonder gluten

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Oosterse traybake met zalm, bimi en peultjes
Gevulde eieren met kerrie en bieslook

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus
  • Hollands pannetje met bruine bonen en spekjesHollands pannetje met bruine bonen en spekjes

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen