Eiersalade met bieslook

Met Pasen schilderen Sophie en ik, Dobber traditie getrouw, altijd hardgekookte eitjes in de mooiste kleuren en zoals elk jaar heb ik weer te veel gemaakt. Zonde om weg te gooien natuurlijk, dus hopla, pellen en eiersalade met bieslook van maken.

Eiersalade met bieslook is een salade die ik al heel wat jaartjes zelf maak. Zó ontzettend lekker en super snel klaar. Met een paar heel eenvoudige aanpassing is mijn eiersalade tegenwoordig ook gluten- en lactosevrij zodat Sophie ook lekker mee kan smullen.

Hoe maak je deze lekkere salade?! Dat lees je hieronder! 😀

 



Print recept

Eiersalade met bieslook

Ja, de lente komt er weer aan! Het is weer tijd voor andere recepten! Zo ook deze heerlijke gluten- en lactosevrije eiersalade met bieslook.

Gang Salade, Snack
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Nederlands
Voorbereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 11 minutes
Totale tijd 21 minutes
Porties 200 gram
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel lactosevrije yoghurt of alpro nature
  • verse bieslook
  • 0,25 theelepel kerriepoeder
  • paar druppels tabasco
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Kook de eieren hard. Zo'n 11 minuten. Giet het water af en spoel de eieren met koud water af onder de kraan. Zo krijg je straks de eieren makkelijker gepeld. Laat even verder afkoelen.

  2. Pel de eieren en doe de ze in een kom. Prak ze met een vork totdat je de gewenste structuur hebt. Ik prak ze meestal redelijk klein, maar sommige mensen vinden wat grotere stukjes ei lekkerder.

  3. Meng 2 eetlepels mayonaise en 1 eetlepel yoghurt door de eieren samen met wat druppels tabasco, het kerriepoeder, peper en zout naar smaak.

  4. Knip nu wat verse stengels bieslook in stukjes boven de eiersalade, ongeveer 1 eetlepel. Roer de bieslook door de eiersalade en klaar is je eiersalade met bieslook.

Notities

Eiersalade met bieslook is het lekkerst als de smaken een paar uurtjes goed hebben kunnen mengen in de koelkast, maar je kunt hem natuurlijk ook direct eten.

Heerlijk op een glutenvrije ciabatta (zoals op de foto) of met toastjes. 

Of wat ik soms 's morgens doe op een glutenvrije meergranen cracker met een lekker kopje thee.

Eet smakelijk!

Ben je ook zo dol op toastjes met huisgemaakte salades? Probeer dan ook eens ons recept voor filet americain of tonijnsalade. Uiteraard ook gluten- en lactosevrij.

 



 

www.sophieglutenvrij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code