Met Pasen schilderen Sophie en ik, Dobber traditie getrouw, altijd hardgekookte eitjes in de mooiste kleuren en zoals elk jaar heb ik weer te veel gemaakt. Zonde om weg te gooien natuurlijk, dus hopla, pellen en eiersalade met bieslook van maken.
Eiersalade met bieslook is een salade die ik al heel wat jaartjes zelf maak. Zó ontzettend lekker en super snel klaar. Met een paar heel eenvoudige aanpassing is mijn eiersalade tegenwoordig ook gluten- en lactosevrij zodat Sophie ook lekker mee kan smullen.
Hoe maak je deze lekkere salade?! Dat lees je hieronder! 😀
Eiersalade met bieslook
Ingrediënten
- 2 eieren
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel lactosevrije yoghurt of alpro nature
- verse bieslook
- 0,25 theelepel kerriepoeder
- paar druppels tabasco
- peper en zout
Instructies
- Kook de eieren hard. Zo'n 11 minuten. Giet het water af en spoel de eieren met koud water af onder de kraan. Zo krijg je straks de eieren makkelijker gepeld. Laat even verder afkoelen.
- Pel de eieren en doe de ze in een kom. Prak ze met een vork totdat je de gewenste structuur hebt. Ik prak ze meestal redelijk klein, maar sommige mensen vinden wat grotere stukjes ei lekkerder.
- Meng 2 eetlepels mayonaise en 1 eetlepel yoghurt door de eieren samen met wat druppels tabasco, het kerriepoeder, peper en zout naar smaak.
- Knip nu wat verse stengels bieslook in stukjes boven de eiersalade, ongeveer 1 eetlepel. Roer de bieslook door de eiersalade en klaar is je eiersalade met bieslook.
Notities
Ben je ook zo dol op toastjes met huisgemaakte salades? Probeer dan ook eens ons recept voor filet americain of tonijnsalade. Uiteraard ook gluten- en lactosevrij.